შეგიძლიათ უსაფრთხოდ გაამრავლოთ ინგრედიენტების რაოდენობა სამზე. ყველა დამატებას მოითხოვს, სიამოვნებისგან კი სამოთხეში იმოგზაურებთ!

by ekaterine
როგორ ვამზადებ მსოფლიოში ერთ-ერთ უგემრიელეს დესერტს – იტალიური სოფიონის ნამცხვრებს

დღეს ჩვენ გეტყვით, როგორ მოვამზადოთ ცნობილი იტალიური ნამცხვრები „სოფიონი“.  მათთვის, ვინც არ საუბრობს ამ ენაზე, ჩვენ შემოგთავაზებთ სიტყვასიტყვით თარგმანს.

ამ დელიკატური ნამცხვრების გემოს  შეფასება გადაჭარბების გარეშე ძნელია. ხაჭოს ცხობის მოყვარულები  ჩუმ სიამოვნებაში დარჩებიან. სოფიონების დამზადება სულაც არ არის რთული, ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ თითქმის ყოველ შაბათ-კვირას მოამზადოთ.

ინგრედიენტების რაოდენობა მითითებულია 6 ნამცხვრისთვის, თუ გსურთ მეტის მომზადება, პროპორციულად გაზარდეთ პროდუქტების რაოდენობა.

 

მოგწონს რასაც კითხულობ? მოიწონეთ” Facebook-ზე და აუცილებლად გაუზიარეთ სტატია თქვენს მეგობრებს!

იტალიური ნამცხვრები

ცომის ინგრედიენტები

150 გრ ფქვილი

40 გრ შაქარი

1  კვერცხი

25 გრ კარაქი ან ზეითუნის ზეთი

ერთი ლიმონის ცედრა

კრემის ინგრედიენტები

200 გრ რიკოტა

1 კვერცხი

50 გრ შაქარი

მომზადება

თასში ათქვიფეთ შაქარი, ერთი ლიმონის ცედრა და კვერცხი.

შემდეგ დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი ან გამდნარი კარაქი, კვლავ აურიეთ სათქვეფით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ამის შემდეგ სითხეს დაამატეთ გაცრილი ფქვილი. ჯერ ნაზავი აურიეთ კოვზით, შემდეგ კი ხელებით მოზილეთ ცომი.

მზა ცომი შიგთავსის მომზადების პროცესში უნდა შეფუთოთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში.

ორიგინალურ რეცეპტში გამოყენებულია ტრადიციული იტალიური რიკოტა ყველი. თუ არ გაქვთ საშუალება იყიდოთ, მაშინ აიღეთ იგივე რაოდენობის ხაჭო და ორჯერ გაატარეთ საცერში.
ერთი კვერცხი გავაცალკევოთ ცილა- გულისგან, კარგად აურიეთ ყველი ან ხაჭო და შაქარი.

ცილა ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ მყარი თეთრი მწვერვალები არ გახდება, შემდეგ ნაზად მოასხით ყველის მასაში.

ნამცხვრების აწყობა

გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და მოაყარეთ სამუშაო ზედაპირს ცოტაოდენი ფქვილი. ახლა შეგიძლიათ ცომი გაყოთ 6 თანაბარ ნაწილად.

ცომის თითოეული ნაჭერი ისე უნდა გააბრტყელოთ, რომ მიიღოთ 10 x 10 სმ კვადრატები, შეგიძლიათ მუყაოს ნაჭერი გამოჭრათ და ის იყოს საზომი.

ამის შემდეგ აიღეთ ქაფქეიქის ტაფა და წაუსვით კარაქი ან მოალაგეთ ქაღალდის კექსის ფორმები. შემდეგ თითოეულში მოათავსეთ ცომის კვადრატი და შუაში ჩაამატეთ შიგთავსი.

როცა შიგთავსს თანაბრად გადაანაწილებთ ყველა ფორმაზე, ცომის ბოლოები შუაზე შემოახვიეთ. არ არის აუცილებელი მათი ჰერმეტულად შეკვრა,  ნამცხვრებს საცხობი ქაღალდი გადააფარეთ, რომ ხაჭო არ დაიწვას.

სოფიონი გამოაცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-35 წუთის განმავლობაში. მზა ნამცხვრებს შეიძლება მოაყაროთ შაქრის პუდრა.

დარწმუნებული ვარ, რომ მოგეწონებათ ეს იტალიური ნამცხვრები და შემდეგ ჯერზე უფრო დიდ პარტიას გააკეთებთ.

Related Articles