ყაბაყის სეზონი გაჩაღდა. მილიონი რეცეპტი გამოსცადეს. ასე რომ, დროა მოამზადოთ ამ ბოსტნეულიდან რაღაც ახალი. ბებიამ გამიზიარა თავისი ყაბაყის სალათის რეცეპტი. ზედიზედ 20 წელი ამზადებდა მას. არ გეტყვით, რომ ისინი საოცარია. ჯობია თავად სცადო. ზამთარში ისინი ფასდაუდებელია!
ყაბაყის სალათის რეცეპტი
ინგრედიენტები
1 კგ ყაბაყი
700 გრ ხახვი
700 გრ სტაფილო
100 მლ მცენარეული ზეთი
140 გრ ტომატის პასტა
3 ს.კ. ძმარი (9%)
25 გრ მარილი
50 გრ შაქარი
მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
დავიწყოთ სალათის მომზადება. ჯერ ყველა ბოსტნეული უნდა გარეცხოთ და გააშროთ. შემდეგ, დავჭრათ ბოსტნეული. ყაბაყი დავჭრათ დიდ ნაჭრებად, ხახვი კი ნახევარ რგოლებად. სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. დაჭერით თქვენი საყვარელი მწვანილი. მე მხოლოდ კამა ვიღებ. თუ ოხრახუში მოგწონთ, შეგიძლიათ ესეც დაამატოთ.
შემდეგი, შეწვით ხახვი გამჭვირვალემდე. შემდეგ დაამატეთ სტაფილო. ბოსტნეული შეწვით დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ტომატის პასტა და ადუღეთ კიდევ 10 წუთი, დროდადრო აურიეთ. ფრთხილად იყავით, რომ არ დაწვათ.
შემდეგ დაამატეთ ყაბაყი. აურიეთ, დაამატეთ მარილი და შაქარი. მოშუშეთ კიდევ 10 წუთის განმავლობაში სახურავის ქვეშ.
ახლა დაამატეთ მწვანილი, მოშუშეთ კიდევ 3 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ძმარი და ადუღეთ კიდევ 2 წუთი. მუდმივად ურიეთ და ბოსტნეული დაბალ ცეცხლზე მოშუშეთ. არ მისცეთ მათ დაწვის საშუალება, რადგან შემდეგ სალათი მწარე გახდება.
სალათი ჩაალაგეთ წინასწარ მომზადებულ და სტერილიზებულ ქილებში. მჭიდროდ მოათავსეთ ქილებში ისე, რომ ჰაერი მინიმუმამდე შევიდეს. დაახურეთ სახურავები და შეფუთეთ სრულ გაგრილებამდე. ამის შემდეგ, შეგიძლიათ გადააწყოთ კონსერვაცია გრილ ადგილას.
სიამოვნებით გიზიარებთ ამ ყაბაყის სალათის რეცეპტს. მისი მთავარი ხიბლი მომზადების სიმარტივეა. ბებია ამ სალათს 3-4 პორციას ამზადებდა, გაზაფხულამდე ერთიც არ რჩებოდა. არაფერია იმაზე ლამაზი, ვიდრე ზამთარში კარტოფილის მოხარშვა და მასში სურნელოვანი ყაბაყის ქილის გახსნა. ზაფხულის ნამდვილი გემო ზამთრის სიცივეში.
თუ ჯერ არ გადაგიწყვეტიათ, რა უნდა მოამზადოთ ყაბაყისგან , მაშინ გთავაზობთ ამ სალათის რეცეპტს. კარგ სეზონს გისურვებთ!