ამ ცომის წარმატებით მომზადება ნიშნავს მწვერვალზე ასვლას საყოფაცხოვრებო საკონდიტრო ტექნიკაში. ეს ცომი გამოიყენება სხვადასხვა ნამცხვრებისთვის, ასევე ცნობილი ფრანგული პროფიტროლებისთვის.
მათთვის, ვინც არ იცის, რა არის პროფიტროლი, ჩვენ ვეუბნებით. ეს არის პროდუქტები, რომელთა დიამეტრი 4 სმ-ზე ნაკლებია, დამზადებული მოხარშული საკონდიტრო ცომით, სხვადასხვა შიგთავსით: ტკბილი და უშაქრო.
გამოცხობის პროცესში ცომის ბურთულებში სიცარიელეები წარმოიქმნება, რომელიც შეიძლება თქვენი გემოვნებით ნებისმიერი შიგთავსით შეავსოთ! ეს პროფიტროლს ხდის ფრანგულ სამზარეულოში ერთ-ერთ ყველაზე დახვეწილ და მრავალფეროვან დესერტად.
მოხარშული საკონდიტრო ცომი პროფიტროლისთვის
ჩვენ ვიპოვნეთ მომზადების ერთ-ერთი საუკეთესო მეთოდი, რომლითაც ცომის დამზადება ნებისმიერ მსურველს შეუძლია და ძვირადღირებული სამზარეულოს მანქანები არ არის საჭირო.
ინგრედიენტები
150 გრ ფქვილი
250 მლ წყალი
100 გრ კარაქი ან მარგარინი
5 კვერცხი
მწიკვი მარილი
მომზადება
უპირველეს ყოვლისა, თქვენ უნდა აიღოთ სწორი ნორმები. თქვენ გჭირდებათ პატარა ტაფა ან ქვაბი, ყოველთვის უჟანგავი ფოლადისგან დამზადებული, მინანქარი არ იმუშავებს. თქვენ ასევე გჭირდებათ ხის ნიჩაბი, სილიკონიც არ არის შესაფერისი, რადგან ის ძალიან რბილია.
ჩაასხით წყალი ქვაბში, დაუმატეთ მარილი და მარგარინი ან კარაქი. ცეცხლზე ვდებთ და ველოდებით ცხიმის დაშლას. ამ დროს ფქვილი უნდა გაცრათ.
როდესაც მასა ერთგვაროვანი გახდება, დაამატეთ ფქვილი. შეამცირეთ ცეცხლი და ენერგიულად მოურიეთ ხის ნიჩბით.
ქვაბში ცომი საბოლოოდ უნდა შეგროვდეს ერთ ელასტიურ გუნდად. ამისთვის, ხარშვისას, მუდმივად უნდა აურიოთ.
გეცოდინებათ, რომ ცომის ეს ნაწილი მზადაა, როცა ერთგვაროვანი გახდება და ტაფის ძირზე თეთრი საფარი გამოჩნდება. კედელს არ უნდა ეკვროდეს.
ამის შემდეგ, მოხარშული ცომი უნდა გაცივდეს სასიამოვნო ტემპერატურამდე. ანუ ხელით შეხებისას სითბო უნდა იგრძნოთ.
უფრო სწრაფად გაგრილებისთვის, შეგიძლიათ ცომი გადაიტანოთ სხვა თასში და გამუდმებით მოურიოთ.
როცა ყველაფერი გაცივდება, ჩართეთ ღუმელი, რომ გაცხელდეს 200 გრადუსამდე, რადგან სრულად მომზადებული ცომი სწრაფად უნდა გამოაცხოთ.
სწორად შეურიეთ კვერცხები
და ახლა ყველაზე მნიშვნელოვან საკითხზე. როცა ცომი ოდნავ თბილ ტემპერატურაზეა, ანუ ხელს არ წვავს, თითო-თითო კვერცხი უნდა დაამატოთ.
მაგრამ ფაქტია, რომ თითოეული ინდივიდუალური მომზადების დროს კვერცხების რაოდენობა შეიძლება განსხვავდებოდეს. ეს მხოლოდ ფქვილზეა დამოკიდებული და რამდენი ტენიანობა შეუძლია მას შთანთქას.
ამიტომ კვერცხები სათითაოდ უნდა დავამატოთ, კარგად ვზილოთ და მხოლოდ ამის შემდეგ დავამატოთ შემდეგი.
ცომი მზად არის, როცა არც სქელი იქნება და არც ძალიან თხელი. ანუ თუ ცომს კოვზით აიღებთ და ის იქ დარჩება და დაცემაზე არც ფიქრობს, მაშინ ძალიან სქელია. მაშინ თქვენ უნდა დაამატოთ კიდევ ერთი კვერცხი. მთავარია ცომი ძალიან თხევადი არ იყოს!
კოვზიდან სათანადო ცომი მძიმე ნაწილებად უნდა ჩამოვარდეს, მაგრამ ერთნაირად არ დაიწიოს. სამკუთხედის ფორმა უნდა მიიღოს ცომმა, რომელიც კოვზიდან გადმოდის.
მზადყოფნის შესამოწმებლად კიდევ ერთი გზაა ცომის ზედაპირზე თითით ხაზის დახატვა. ძალიან სქელზე, ეს ხაზი დარჩება. ძალიან სითხეზე, ის მაშინვე გაქრება. ჩვენ გვჭირდება ზოლები, რომელიც ნელა შეერთდება.
თუ გეშინიათ, რომ მომდევნო კვერცხთან ერთად ცომი უკვე ძალიან თხევადი გახდება, რაც ყველაზე ცუდია, შემდეგ კვერცხი ცალკე თასში გატეხეთ, იქ აურიეთ და მხოლოდ ამის შემდეგ დაუმატეთ ცოტა.
მომზადებულ ცომს დიდხანს ვერ შეინახავთ, რადგან გაშრება და არაფერი გამოვა. ის სწრაფად უნდა მოათავსოთ საკონდიტრო ტომარაში. მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე მხოლოდ მაშინ, როდესაც ღუმელი სრულად გახურდება.
შეგიძლიათ უბრალოდ ზეთი წაუსვით ფორმას ან დააფაროთ პერგამენტი. შემდეგ, გამოწურეთ ცომის მცირე ნაწილები ჩანთიდან ერთმანეთისგან დაშორებით. გაითვალისწინეთ, რომ მათი ზომა გაიზრდება.
აცხვეთ 200 გრადუსზე დაახლოებით 25 წუთის განმავლობაში. ღუმელის კარი არ უნდა გაიხსნას. თუ თქვენ გაქვთ რამდენიმე პარტია ერთდროულად, მაშინ ისინი უნდა გამოაცხოთ რიგრიგობით, არ შეიძლება ერთდროულად 2 საცხობი ფურცლის დადება.
თქვენ მხოლოდ უნდა შეავსოთ ისინი, როგორც გსურთ. უმჯობესია ამის გაკეთება თითქმის მიტანის წინ, რომ ცომი არ დასველდეს.