მანანის ბურღულის ჰალვა: უფრო გემრიელია, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი.
ისეთ ცნობილ აღმოსავლურ დესერტს, როგორიცაა ჰალვა, ტკბილის მოყვარულებს მთელ მსოფლიოში შეუყვარდა. სხვადასხვა ქვეყანაში ამ დელიკატესს საკუთარი ტექნოლოგიით ამზადებენ. ახლო აღმოსავლეთში პოპულარულია სეზამის ჰალვა, აღმოსავლეთ ევროპაში – მზესუმზირის თესლიდან, ბალკანეთში – ხორბლის ფქვილიდან, ინდოეთში – ბოსტნეულიდან და რძიდან. ეს დესერტი ასევე მზადდება მანანის ბურღულისგან. ამ პროდუქტის საფუძველზე, ის წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. აღსანიშნავია, რომ მანის ჰალვა არის ფანტასტიკური დელიკატესი, რომლის მომზადებაც სახლის პირობებშიც შეიძლება.
ამ პროცესს არ შეიძლება ვუწოდოთ ძალიან რთული. რადგან ასეთი ჰალვის მომზადებას დიდი დრო არ სჭირდება და არ საჭიროებს ტიტანურ ძალისხმევას. დარწმუნდით, რომ დაზოგეთ თავი ამ მარტივი და ხელმისაწვდომი რეცეპტით!
მანანის ჰალვა: შესაფერისი ფორმა
ამ ბურღულზე დაფუძნებული ჰალვის მოსამზადებლად აიღეთ ფორმა 30სმ დიამეტრით,3სმ სიღრმე.მაშინ დესერტი არ გამოვა ძალიან მაღალი. მოსახერხებელი იქნება მისი ფორმიდან ამოღება და ნაწილებად დაჭრა.
საჭირო ინგრედიენტები:
350 გრ მანანის ბურღული
120 გრ კარაქი
250 გრ შაქარი
130 გ თხილი
1 ჩხირი. დარიჩინი
500 მლ წყალი
მომზადების მეთოდი:
ჩაასხით წყალი და შაქარი მძიმე ფსკერიან ქვაბში. მოხარშეთ ზომიერ ცეცხლზე 8-9 წუთის განმავლობაში, ენერგიულად ურიეთ. ადუღების შემდეგ ვაყოვნებთ სიროფს ცეცხლზე კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან.
თხილი გახეხეთ მშრალ, გახურებულ ტაფაზე 2 წუთის განმავლობაში ზომიერ ცეცხლზე. გაცივებულ თხილს მოაცილეთ კანი. თხილის უმეტეს ნაწილს ვფქვავთ, პატარა ნაწილს კი დანით ვჭრით საშუალო ზომის ნაჭრებად.
გააცხელეთ ტაფა და გაადნეთ კარაქი. დაყარეთ მანანი და შეწვით სანამ არ გამუქდება.
ნაზად ჩაასხით შაქრის სიროფი ბურღულში, ენერგიულად ურიეთ, სანამ გლუვი გახდება. გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 3 წუთი. გადაიტანეთ ცალკე კონტეინერში და გააცივეთ.
მიღებულ მასას დაუმატეთ დაჭრილი და დაფქული თხილი. ყველაფერს კარგად ვურევთ.
მთლიანად გაცივებული მასა გადაიტანება ფორმაში, თანაბრად გადაანაწილეთ და დატკეპნეთ. გადააფარეთ საკვები ცელოფანი და შედგით მაცივარში 2 საათით.
ჰალვას ფორმიდან ამოვიღებთ და ნაწილებად ვჭრით.
გახსოვდეთ, რომ მაცივარში ასეთი თბილი მასის გაგზავნა აბსოლუტურად შეუძლებელია. მართლაც, ამ შემთხვევაში, კონდენსაცია იქმნება. ჰალვა ვერ გაიყინება საჭირო მდგომარეობამდე. ამიტომ, ამ ეტაპზე აჩქარება არ ღირს.
კარგად გააციეთ და შემდეგ მოათავსეთ მაცივარში.