ზამთრის დღესასწაულებები ეს სასწაულების ახდენის დროა! ოცნებებისა და სურვილების ასასრულებლად – საჭიროა რწმენა და მინიმუმ წინ გადადგმული ნაბიჯები.
ჩემს ოჯახში ყოველ წელს ტარდება ერთი რიტუალი, რომელიც სურვილების ასრულებაში გვეხმარება. ყოველ წელს, შობის ღამეს, სავსებით შესაძლებელია საახალწლოდაც, დედაჩემი და მე ვაცხობთ ტრადიციულ ფრანგულ დესერტს “საშობაო ჟურნალი”.
ჯადოსნური “საშობაო ჟურნალი” ჩვენთან მოვიდა საფრანგეთიდან, სადაც იცნობენ, როგორც ნაციონალური საშობაო დესერტი. გამოცხობას განსაკუთრებულ მნიშვნელობას ანიჭებენ.
ბევრი ევროპელი მიიჩნევს, რომ სურვილები, რომელიც შეგიძლიათ ჩაიფიქროთ ამ მშვენიერი დელიკატესის მომზადების ან ჭამის დროს, აუცილებლად ახდება.
ინგრედიენტები ცომისთვის:
5 კვერცხი
50 გ ფქვილი
50 გ სახამებელი
8-10 გ საცხობი ფხვნილი
120 გ შაქარი
ჯემი (გემოვნების მიხედვით)
ინგრედიენტები მოსართავად:
100 გ კარაქი
100 გ შაქარი
1 კვერცხი
6 მუქი შოკოლადის კუბიკები
მომზადება:
დავიწყოთ შოკოლადის საფარის მომზადება. შეურიეთ გაცხელებული რბილი კარაქი შაქარს და კვერცხის გულს. შემდეგ დნება შოკოლადი კარაქთან და აურიეთ ყველაფერი კარგად.
ცომის მოსამზადებლად 5 კვერცხის გული და შაქარი ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
შეურიეთ 50 გრამი ფქვილი, სახამებელი და ნახევარი პაკეტი საცხობი ფხვნილი, დაამატეთ კვერცხის მასის ნარევს. ავურიოთ სანამ გლუვი არ გახდება.
ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის ცილა გათეთრებამდე და შეურიეთ მასას.
ფორმაზე დააფინეთ ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი და დაასხით ცომი, თანაბრად გაშალეთ. გამოაცხეთ 15 წუთით 180 გრადუსზე.
გამომცხვარ ფირფიტას შემოაჭერით გვერდები, რომ თანაბარი იყოს, წაუსვით ჯემი, გადაახვიეთ
ზემოდან მოასხით შემთბარი შოკოლადის საფარი.
გაციებულს მოაყარეთ შაქრის პუდრა, როგორც თოვლის საფარი.
“საშობაო ჟურნალი “გააფორმეთ შოკოლადის მცირე ზომის სათამაშო ტკბილეულით. ყველაფერი დამოკიდებულია თქვენს ფანტაზიაზე. ბევრ დიასახლისს სჯერა, რომ რაც უფრო მეტი ხის ორიგინალური ფიგურებით გააფორმებს დესერტს, მით უკეთესი იქნება!