ვაშლი სიროფში ზამთრისთვის
სეზონის განმავლობაში, ღირს რაც შეიძლება მეტი კონსერვის მოხუფვა. სურნელოვანი ვაშლი სიროფში არის საოცარი დესერტი, რომელიც ბავშვებს უბრალოდ უყვართ და პირდაპირ კოვზით ჭამენ. აბა, სხვანაირად როგორ შეიძლება? ვაშლის ნაჭრები ხომ საოცრად გემრიელი გამოდის.
აღსანიშნავია, რომ ნაყოფი არ იშლება. ისინი ინარჩუნებენ ფორმას და არ გადაიქცევიან ფაფად. და ეს ყველაფერი მთავარი ინგრედიენტის და სწორი მომზადების წყალობით. უფრო დეტალურად უნდა ითქვას.
როგორ მოვხუფოთ ვაშლი სიროფში ზამთრისთვის: მნიშვნელოვანი ნიუანსი
იმისათვის, რომ ხილის ნაჭრები მთელი დარჩეს, ისინი უნდა იყოს გაჟღენთილი. ამისათვის საცხობი სოდა გახსენით ცივ წყალში. ასეთ ხსნარში ვაშლი მინიმუმ 6 საათი უნდა დარჩეს. ეს ხრიკი უზრუნველყოფს ხილის მდიდრულ ტექსტურას.
ინგრედიენტები
ვაშლი 1 კგ
შაქარი 1 კგ
წყალი 1,3 ლ
სოდა 1 ს.კ.
ლიმონის წვენი 1 ს.კ.
მომზადება
ჩაასხით 1 ლიტრი ცივი წყალი ღრმა კონტეინერში. დაამატეთ სოდა, კარგად აურიეთ სანამ მთლიანად არ დაიშლება. გაასუფთავეთ ვაშლები. დავჭრათ ნაჭრებად. ჩაყარეთ ისინი წყალში სოდასთან ერთად.
დატოვეთ ისინი 6-8 საათის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ წყალი. ხილის ნაჭრები კარგად გარეცხეთ, სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით 300 მლ წყალი. დაამატეთ შაქარი და კარგად აურიეთ. მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ, სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება. ჩაალაგეთ ვაშლის ნაჭრები. ვაშლები მოხარშეთ სიროფში 20-25 წუთის განმავლობაში, არ დაგავიწყდეთ მორევა.
დაამატეთ ლიმონის წვენი. აურიეთ კარგად. ადუღეთ კიდევ 2-3 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
ხილის ნაჭრები ჩაალაგეთ სტერილიზებულ ქილებში, შეავსეთ ცხელი სიროფით. მჭიდროდ დახურეთ კონტეინერები ხუფებით. დატოვე ისინი ოთახის ტემპერატურაზე, რომ მთლიანად გაცივდეს.
სურნელოვანი ვაშლის ნაჭრები, რომლებიც მარმელადს მოგაგონებთ, შეგიძლიათ მიირთვათ ჩაის კოვზით ან დაამატოთ სხვადასხვა დესერტებს. ღვეზელები, ბლინები, რულეტები ასეთი შიგთავსით ფანტასტიკურია. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ ნაჭრები უნდა დაემატოს ცხობას სიროფის გარეშე.