ქათმის ღვიძლის პაშტეტი
გაფცქვენით ხახვი და დაჭერით ნახევარ რგოლებად.
გაფცქვენით და დაჭერით სტაფილო 2-3 მმ სისქის ნაჭრებად.
ხახვი შეწვით ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, ამას 7-10 წუთი დასჭირდება.
დაამატეთ სტაფილო და ღვიძლი.
დაასხით ერთი ჭიქა წყალი, მარილი, პილპილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე.
დააფარეთ და ხარშეთ 30 წუთის განმავლობაში, სანამ მზად არ იქნება.
ახადეთ სახურავი და ხარშეთ კიდევ 5-10 წუთი, სანამ სითხე არ აორთქლდება.
გააგრილეთ ნარევი და შეურიეთ რბილი კარაქი.
დაამატეთ დარჩენილი სანელებლები და მშრალი ღვინო. ათქვიფეთ ბლენდერით.
ქათმის ღვიძლის პაშტეტი მზად არის. გემრიელად მიირთვით!
ხაჭოს მასა ნივრით
ხაჭოს პასტა ნიორით და მწვანილებით იქნება შეძენილი ხაჭოს შესანიშნავი ალტერნატივა. მასთან ერთად სენდვიჩები წარმოუდგენლად გემრიელი და ნაზია.
ინგრედიენტები
250 გ უცხიმო ხაჭო
50 გრ ნატურალური იოგურტი
ნიორი გემოვნებით
ახალი მწვანილი (კამა, ოხრახუში, კილანტრო) გემოვნებით
მარილი და დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით მწვანილი.
ხაჭო ჩაყარეთ თასში. გაწურეთ საცერში.
ხაჭოს დაუმატეთ მწვანილი და იოგურტი.
ნიორი გაატარეთ პრესში და დაუმატეთ ხაჭოს მასას.
მარილი, პილპილი და აურიეთ.
მიირთვით ყავისფერ პურთან ან ხრაშუნა პურთან ერთად.
ტუნა თევზის პასტა
ინგრედიენტები
400 გრ დაკონსერვებული ტუნა ზეთში
100 გრ რბილი ყველი (ფილადელფიის მსგავსად)
1ს.კ. ბერძნული იოგურტი
1/2 ლიმონის გახეხილი კანი
დაფქული წიწაკა
მომზადება
აურიეთ ყველა ინგრედიენტი, სანამ არ გახდება გლუვი.
მიღებული მასა გადაიტანეთ თასში და მოაყარეთ დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.
გემრიელად მიირთვით!
შოკოლადის პასტა
ინგრედიენტები
რძე 200 მლ
1 ჭიქა შაქარი
1 ს.კ. ფქვილი
1 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი
50 გრ კარაქი
40 გ თხილი
მარილი გემოვნებით
მომზადება
ქვაბში აურიეთ შაქარი, ფქვილი, კაკაოს ფხვნილი და ცოტა მარილი.
მცირე ულუფებით, მორევისას დაასხით რძე.
მიღებული მასა დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
თხილი დაჭერით რაც შეიძლება წვრილად.
რძის ნარევის ადუღებისთანავე დაუმატეთ მას კარაქი და დაჭრილი თხილი.
კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და კარგად მოურიეთ კიდევ 2-3 წუთი, სანამ მასა არ შესქელდება.
ჩაასხით შესაფერის კონტეინერში და გააციეთ.
მიირთვით ხელნაკეთი შოკოლადის სპრეი ტოსტთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!
არაქისის პასტა
იგივე ტექნოლოგიის გამოყენებით შეგიძლიათ გააკეთოთ პასტა ნებისმიერი თხილისგან: ნუშის, კეშიუს, ნიგოზის, ტყის თხილისგან.
ინგრედიენტები
300 გრ არაქისი
1 ჩ.კ თაფლი
2 ს.კ. მცენარეული ზეთი
მწიკვი მარილი
მომზადება
შეწვით და გაასუფთავეთ არაქისი.
ჩაასხით არაქისი ბლენდერის თასში და დაიწყეთ დაფქვა იმპულსური მოძრაობებით. ბლენდერი დაგჭირდება ძლიერი.
თუ თქვენი ბლენდერი ძალიან ცხელდება, გააჩერეთ 15 წუთით და შემდეგ გააგრძელეთ.
დაუმატეთ მარილი, თაფლი და კარაქი და გააგრძელეთ თქვეფა.
პასტა გამოდის ცოტა უფრო მკვრივი, ვიდრე მაღაზიაშია ნაყიდი, რადგან მასში ზედმეტი არაფერია.
გემრიელად მიირთვით!
სოკოს სპრედი
ინგრედიენტები
4 ს.კ. შემწვარი სოკო
100გრ კარაქი
1 ხახვი
1 ჩ.კ ლიმონის წვენი
მარილი და პილპილი გემოვნებით.
მომზადება
ხახვი გახეხეთ.
შეურიეთ მოშუშული სოკო, გახეხილი ხახვი, კარაქი, ლიმონის წვენი და სანელებლები ბლენდერის თასში.
ათქვიფეთ მასა სანამ გლუვი გახდება.
გემრიელად მიირთვით!
ზეთისხილის პასტა
ინგრედიენტები
1 ქილა შავი ზეთისხილი, კურკის გარეშე
1/4 ლიმონის წვენი
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
აურიეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
დაუმატეთ ლიმონის წვენი, მოაყარეთ პასტას შავი პილპილით.
გემრიელად მიირთვით!
ლობიოს პაშტეტი
ინგრედიენტები
1ჭიქა მშრალი ლობიო
2-3 ხახვი
3 კბილი ნიორი
1/2 ჩ.კ მარილი
დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
მცენარეული ზეთი შესაწვავად
მომზადება
ლობიო დავალბოთ ბევრ წყალში 8-12 საათის განმავლობაში.
გამოუცვალეთ წყალი და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დარბილებამდე. თუ წყალი დაშრება, დაამატეთ მეტი.
როცა ლობიო დარბილდება, გადაწურეთ წყლის უმეტესი ნაწილი და ძირში დატოვეთ ნახევარი ჭიქა ბულიონი. მოგვიანებით საჭირო იქნება.
ხახვი დაჭერით.
შეწვით მცენარეულ ზეთში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
გაციებული ლობიო ბლენდერით გახეხეთ.
შემწვარი ხახვი დაუმატეთ ზეთთან ერთად, რომელშიც იყო შემწვარი.
გაჭყლიტეთ ნიორი, მარილი და პილპილი.
აურიეთ კარგად.
გემრიელად მიირთვით!
სტაფილოს პასტა
ინგრედიენტები
200 გრ სტაფილო
1 ხახვი
2 ს.კ. სოიოს სოუსი
2 ს.კ. წყალი
1 ჩ.კ კუმინი, კურკუმა და ქინძი
1/2 ჩ.კ ლიმონის წვენი
1 ს.კ. მცენარეული ზეთი
2 კბილი ნიორი
მომზადება
ხახვი და ნიორი წვრილად დაჭერით, სტაფილო გახეხეთ საშუალო სახეხზე.
მშრალ ტაფაზე მსუბუქად მოაყარეთ სანელებლები. დაუმატეთ ზეთი, ხახვი და ნიორი, შეწვით ოქროსფერამდე.
დაუმატეთ სტაფილო, მოშუშეთ დარბილებამდე.
შემდეგ ცოტა გააგრილეთ, დაუმატეთ სოიოს სოუსი, ლიმონის წვენი და წყალი. დააბლენდერეთ.
მიირთვით გაციებული.
ყველის პასტა
ინგრედიენტები
70 გრ ყველი
100გრ დარბილებული კარაქი
1 ს.კ. არაჟანი
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
ყველი გახეხეთ.
ყველა ინგრედიენტი ათქვიფეთ მიქსერით.
ზეთს მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.
გემრიელად მიირთვით!
გამომცხვარი ჭარხლის ჰუმუსი
ეს არის საკმაოდ სასიამოვნო წიწაკის საჭმელი, რომელიც შეიძლება წაისვათ პურზე, მირთვათთ პიტას პურთან ერთად ან მიირთვათ როგორც გარნირი.
ინგრედიენტები
2 საშუალო ჭარხალი
450 გრ დაკონსერვებული ნუტა
3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
1/4 ჭიქა ფეტა ყველი
2 კბილი ნიორი
2 ს.კ. ლიმონის კანი
2 ს.კ. ლიმონის წვენი
მწიკვი კაიენის წიწაკა
მწიკვი მარილი
მწიკვი შავი პილპილი
მომზადება
გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსზე. საცხობ ფორმას ზეთი წაუსვით. ჭარხალი მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და მოასხით 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. გამოაცხვეთ 45-60 წუთის განმავლობაში, სანამ ბოსტნეული არ გახდება რბილი.
მოხარშული ჭარხალი გავაციოთ და დავჭრათ რამდენიმე ნაწილად.
წიწაკა, ჭარხალი, ყველი, ნიორი, 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, ლიმონის ცედრა, ლიმონის წვენი, კაიენის წიწაკა, მარილი და შავი პილპილი აურიეთ ბლენდერში და აურიეთ კრემის მიღებამდე.
ჰუმუსი დატოვეთ გასაცივებლად. მიირთვით პიტას პურთან, ჩიფსებთან ან ხრაშუნა პურთან ერთად.
ქათმის მკერდის პაშტეტი შესანიშნავი გამოსავალია მათთვის, ვისაც უყვარს გემრიელი სპრეი პურზე და ამავდროულად ვერ იტანს ღვიძლს. ასევე, ეს რეცეპტი შესაფერისია მათთვის, ვინც იცავს სწორ კვებას და ჯანსაღი ცხოვრების წესს.
ამ უგემრიელესი სენდვიჩების სწრაფად მოსამზადებლად საჭიროა მხოლოდ უმარტივესი ინგრედიენტები, რომლებიც ალბათ თქვენს მაცივარშია. ეს შესანიშნავი ვარიანტია საუზმეზე!