უნივერსალური დამხმარე მრავალი კერძის მომზადებაში.

by ekaterine

კერძები ლავაშისგან: რა მოვამზადოთ მისგან 10 წუთში

ლავაში არის უნივერსალური დამხმარე მრავალი კერძის მომზადებაში. ამ ინგრედიენტებით მომზადებულ საჭმელს დიდი დრო და ძალისხმევა არ სჭირდება. მიუხედავად იმისა, რომ შევსება შეიძლება იყოს ნებისმიერი. ამიტომ, შეგიძლიათ უსაფრთხოდ შეიძინოთ იაფი პროდუქტები, იმის შიშის გარეშე, რომ შედეგი უგემოვნო იქნება.

გადავწყვიტეთ მოგითხროთ სამი კერძის შესახებ, რომლებიც ძალიან სწრაფად მზადდება. საჭმლის ასეთი ბიუჯეტური ვარიანტები ყოველთვის გამოგადგებათ. თქვენ უბრალოდ არ უნდა დაზოგოთ შიგთავსი, დანარჩენს კი ხრაშუნა  პური გააკეთებს.

ლავაშის კერძები სწრაფად

კონვერტები ხაჭოთი

ინგრედიენტები

1 ფურცელი თხელი ლავაში

300 გრ ხაჭო

50 გრ მყარი ყველი

10 გ მწვანე ხახვი

10 გ ოხრახუში

2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

1 კვერცხი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადების მეთოდი

ჯერ ხაჭო ჩანგლით გახეხეთ. მყარი ყველი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე და დაუმატეთ ხაჭოს მასას. ხახვი და ოხრახუში დავჭრათ. დაამატეთ ისინი ხაჭოს.
მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაუმატეთ მზესუმზირის ზეთი და კარგად აურიეთ.

ლავაში დავჭრათ 10 სმ სიგრძის ზოლებად.მოკეცეთ სამუშაო ნაწილის კიდე ისე, რომ მიიღოთ მკვეთრი ბოლო. მიღებული სამკუთხედის ფართო ნაწილზე მოათავსეთ შევსების ნაწილი. შემდეგ ხაჭოს მასას ვაფარებთ ცომს ისე, რომ მივიღოთ კონვერტი.

კვერცხი მსუბუქად ათქვიფეთ ჩანგლით და წაუსვით ზემოდან კონვერტებს.
შეწვით კონვერტები ხაჭოთი ტაფაზე მზესუმზირის ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება ორივე მხრიდან.

ლავაშის ჩებურეკები

ინგრედიენტები

1 ფურცელი თხელი ლავაში

400 გ დაფქული ხორცი

200 გრ ხახვი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი შესაწვავად

მომზადების მეთოდი

ხახვი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში და მოაყარეთ დაფქულ ხორცს, დაამატეთ მარილი და პილპილი. საფუძვლიანად აურიეთ.
ლავაში დავჭრათ ოთხკუთხედებად. ოდნავ მოამრგვალეთ კიდეები მოპირდაპირე მხარეს.

დაფქული ხორცი ჩანგლით გაანაწილეთ მართკუთხედის ძირში. დაფარეთ შიგთავსი თავისუფალი კიდით.
ტაფას ვაცხელებთ მზესუმზირის ზეთით და ვწვავთ  ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

შაურმა 10 წუთში

ინგრედიენტები

1 ფურცელი თხელი ლავაში

250 გრ ლორი

1 პომიდორი

50 გრ მყარი ყველი

1 ს.კ. მაიონეზი

მომზადება

ლავაში დავჭრათ ორ ნაწილად.
შეზეთეთ  მეოთხედი მაიონეზით ისე, რომ არ მიაღწევთ კიდეებს.
მაიონეზს ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ლორი და პომიდორი.
ყველი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე და მოაყარეთ შიგთავსი.

ლავაშს ვახვევთ შაურმის ფორმის მიხედვით.
შეწვით  წინასწარ გახურებულ მშრალ ტაფაზე ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

 

ამ ლავაშის კერძების მომზადება ძალიან მარტივია. და ისინი საოცრად წვნიანი და გემრიელია. გაახარეთ თქვენი საყვარელი ადამიანები ამ უგემრიელესი კერძებით. არ შეგეშინდეთ ექსპერიმენტების!

Related Articles