სწრაფი ღვეზელები ვაშლით ღუმელში
ბავშვები მუდმივად ჩივიან სკოლაში არსებულ საკვებზე. რა თქმა უნდა ბებია საუკეთესოდ ამზადებს! მაგრამ ცუდს მაინც ვერ ვიტყვი სკოლის სასადილოს საკვებზე, რადგან ღვეზელებს ვაშლით, რომელსაც ყოველ მეორე დღეს ვაცხობ, ზუსტად სასადილოს რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ.
ეს რეცეპტი დედაჩემმა სცადა, ამ ღვეზელების კეთება იმდენად კარგად ვისწავლე, რომ მათ 30 წუთში ვამზადებ.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 750 გრ
წყალი 375 მლ
საფუარი 50 გრ
მზესუმზირის ზეთი 125 მლ
მარილი 2/3 ჩ.კ.
შაქარი 150 გრ
ვაშლი 900 გ
რ კარაქი 60 გრ
დარიჩინი გემოვნებით
მომზადება:
პირველ რიგში მოვამზადოთ საფუარი. ამისთვის, ცხელ წყალში გახსენით ახალი საფუარი, დაამატეთ მარილით, 1 ს.კ. შაქარი და 6 ს.კ. ფქვილი. აურიეთ და გადააფარეთ ცომს პირსახოცი.
ცომი გააჩერეთ თბილ ადგილას 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ მოაყარეთ დარჩენილი ფქვილი პორციებად. მოზილეთ ცომი, თანდათან დაასხით მცენარეული ზეთი.
მზა ელასტიური და მკვრივი ცომი დატოვეთ თბილად 10 წუთის განმავლობაში, ამასობაში გარეცხეთ და გააცალეთ ვაშლები. დავჭრათ ისინი პატარა კუბებად.
ამოსული ცომი დაყავით ნაჭრებად. დაამრგვალეთ ისინი ბურთებად. გააბრტყელეთ თითოეული და ფენის ცენტრში მოათავსეთ 1-1,5 ჩ.კ. ვაშლი.
შიგთავსს დაუმატეთ კუბიკი კარაქი, მოაყარეთ ყველაფერს შაქარი და დარიჩინი. ფუნთუშები მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ ღვეზელები 200°C-მდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში.
სურვილისამებრ, გამოცხობის წინ ღვეზელებს კვერცხის გული წაუსვით და მოაყარეთ შტრეიზელი.
ეს არის ღვეზელები, რომელსაც მიირთმევდნენ ჩემი სკოლის კაფეტერიაში. ცხელ კაკაოსთან ერთად, ეს იყო საუკეთესო დესერტი არდადეგების დროს. რა ნამცხვრები გახსოვთ ბავშვობიდან? გაგვიზიარე შენი ნოსტალგია!