მთელი წელი მოთმინებით ველოდები ზაფხულის სეზონს, რადგან ვიცი, რომ ჟოლოს პანაკოტაზე გემრიელი არაფერია!

by ekaterine

სწრაფი ჟოლოს პანაკოტა სახლში

იტალიამ ბევრი საოცარი დესერტი მოგვცა. მათ შორისაა პანაკოტა, ტირამისუ, კაპრეზე, ამარეტი, პანფორტე, ბისკოტი. მარტო სახელებზე მომადგა ნერწყვი! მინდა სასწრაფოდ გავიქცე უახლოეს ტკბილეულის მაღაზიაში. Მაგრამ რატომ? დღეს ყველა ამ დესერტის მომზადება შესაძლებელია სახლში.

მთელი წელი მოთმინებით ველოდები ზაფხულის სეზონს, რადგან ვიცი, რომ ჟოლოს პანაკოტაზე გემრიელი არაფერია! მთელ ოჯახს უყვარს ეს კაშკაშა დესერტი პორციულ თასებში ან ჩვეულებრივ ჭიქებში!

როგორ მოვამზადოთ სწრაფი ჟოლოს პანაკოტა სახლში

შეგიძლიათ ჟოლოს პანაკოტას სხვადასხვანაირად მოამზადოთ. მაგალითად, ქვედა ფენა გააკეთეთ კრემისებრი, ხოლო ზედა ფენა კენკროვანი. იმისათვის, რომ ფენებს შორის საზღვარი აშკარად გამოჩნდეს, დესერტის მომზადება ორ ეტაპად მოგიწევთ. ჯერ ქვედა ფენა უნდა გამკვრივდეს და შემდეგ მხოლოდ ზედა ფენის დამატება შეიძლება.

ინგრედიენტები

ჟელატინი 3 ს/კ

წყალი 0,3 ჭიქა

ჟოლო 200 გ

შაქრის ფხვნილი 3 ს/კ.

ნაღები 50 მლ

ნაღების ყველი 250 გ

შაქარი 2 ს.კ.

ვანილის შაქარი 1 ჩ.კ.

მომზადება:

ჩაასხით ჟელატინი ცივ წყალში.

ჟოლო კარგად გავრეცხოთ, შევურიოთ შაქრის ფხვნილს და გავთქვიფოთ ბლენდერში. ამის შემდეგ, პიურე გავხეხოთ წვრილ საცერში, რომ თესლები ამოვიდეს.

შეურიეთ 20%-იანი ნაღები ყველთან, შაქართან და ვანილის შაქართან. ნარევი დადგით ცეცხლზე 1-2 წუთის განმავლობაში.

ამასობაში გაადნეთ ჟელატინი მიკროტალღურ ღუმელში. თბილი ჟელატინის ნარევი ჩაასხით თბილ ნაღების მასაში და კარგად აურიეთ. გააჩერეთ გასაცივებლად 5 წუთის განმავლობაში.

ჭიქაში ჯერ ჟოლოს მასა  ჩაასხით, შემდეგ კი ნაღები-ჟელატინის ნარევი. დესერტი შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით ბოლომდე გამაგრებამდე.

დესერტი შეგიძლიათ დაამშვენოთ მთელი კენკრით, პიტნის ფოთლებით ან თუნდაც შოკოლადის ნაფხვენებით. ზედმეტია იმის თქმა, რომ იტალიური პანაკოტას მომზადება შესაძლებელია სხვა კენკრითაც (მარწყვი, მოცხარი) ან საერთოდ მათ გარეშეც. გიცდიათ ეს იტალიური დესერტი?

 

Related Articles