პომიდვრის ნაჭრები ზამთრისთვის, როგორც ახალი
ჩემს ოჯახში მათ ნამდვილად არავინ ჭამს. ქმარს შეუძლია ხანდახან მწნილის ჭამა, შვილები კი წელიწადში ერთხელ ითხოვენ კომპოტს. მხოლოდ საკუთარი თავისთვის, ზამთრისთვის მაინც ვემზადები. მე ვირჩევ სხვადასხვა საინტერესო რეცეპტს. ჩემი ერთ-ერთი ფავორიტია ზამთრისთვის დაჭრილი პომიდორი.
ახლახან გითხარით, როგორ მოვამზადოთ კიტრი ნედლად ზამთრისთვის. შემდეგ ბევრმა მკითხველმა იკითხა, რა უნდა გაეკეთებინა პომიდორთან. გაგახარებთ: მათთვისაც არის მსგავსი რეცეპტი. ზამთრისთვის პომიდვრის ნაჭრების გასაკეთებლად სანელებლებს საერთოდ არ ვიყენებ. ხახვი და ღვინის ძმარი კი გამოგადგებათ!
ინგრედიენტები
პომიდორი 4 კგ
ხახვი 1 კგ
წყალი 3 ლ
მარილი 3 ს.კ.
შაქარი 4,5 ს.კ.
ღვინის ძმარი 150 მლ
მომზადება
საშუალო ზომის პომიდორი კარგად გარეცხეთ. გაფცქვენით ხახვი, დაჭერით თხელ ნახევრად რგოლებად. ჩავყაროთ ქილაში, დავასხათ მდუღარე წყალი, რომ სიმწარე გამოვიდეს.
პომიდორი დავჭრათ ნაჭრებად, ხახვის ნახევარი ჩაყარეთ ქილებში. კონტეინერები და ხუფები ჯერ უნდა გაირეცხოს და სტერილიზდეს.
პომიდვრის ნაჭრები მაგრად ჩატენეთ ხახვზე. დააფარეთ დაჭრილი ხახვის ნარჩენები. ახლა გააკეთეთ მარილწყალი. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
წყალს დაუმატეთ მარილი, შაქარი და ღვინის ძმარი. სინამდვილეში, შეიძლება დაგჭირდეთ ნაკლები მარილწყალი. დათვალეთ ისე, რომ 1 ლიტრ წყალს დაუმატეთ 1 ს.კ. მარილი, 1,5 ს.კ. შაქარი და 50 მლ ძმარი.
როდესაც შაქარი და მარილი გაიხსნება, მარილწყალი მზად არის. ქილებში მოასხით პომიდორს. ახლა მოხურეთ ქილები ხუფებით, მოათავსეთ ღრმა ქვაბში.
შეავსეთ ქილები ყელამდე ცხელი წყლით და გაასტერილეთ 5 წუთის განმავლობაში. საჭმელი ქილებში მზად არის. გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე.
მივიღე 14 ქილა 0,5 ლიტრიანი შესანიშნავი ხარისხის შემცველობით. პომიდორს ზამთრისთვის ვინახავ სარდაფში, თუმცა რამდენიმეს ყოველთვის მაცივარში ვტოვებ. რა მოხდება, თუ სტუმრებს ან თქვენ თავად გსურთ ამ გემრიელი საჭმლის მირთმევა? დაე, ის ყოველთვის ხელთ იყოს!