ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

by ekaterine

კიტრი მარინირებული ჩილის კეტჩუპით

კიტრის მომზადება ზამთრისთვის წმინდა საქმეა. უფრო მეტიც, ჩემი ოჯახი ზამთრის დაწყებამდე იწყებს მათ გასინჯვას. მე არ ვიყენებ რთულ რეცეპტებს. მირჩევნია სანდო და პირადად გამოცდილი მეთოდები. ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მისი ხრაშუნის ხმას გაიგებთ! ასეთი კერძი ყოველთვის მისასალმებელი სტუმარია სადილად მაგიდასთან. გამომცხვარი კარტოფილის, მწვადის და სხვა საყვარელი კერძებისთვის თამამად მივირთმევ ჩილის კეტჩუპთან ერთად მარინირებულ კიტრს.

ინგრედიენტები

კიტრი 3,5 კგ

კეტჩუპი 8 ს.კ.

წყალი 1,5 ლ

შაქარი 100 გ

მარილი 2 ს.კ.

ძმარი 100 მლ

შავი პილპილი (ბარდა) 40 ც

ნიორი 2 ც

დაფნის ფოთოლი 16 ც

კამა გემოვნებით

მომზადება

უპირველეს ყოვლისა, მოამზადეთ კიტრი: გარეცხეთ, მოაჭერით ბოლოები და შეავსეთ ცივი წყლით. დატოვე ბოსტნეული წყალში რამდენიმე საათის განმავლობაში. ამასობაში შეგიძლიათ კონტეინერის სტერილიზაცია.
გამოვიყენეთ მხოლოდ ლიტრიანი ქილები. თითოეულის ბოლოში დადეთ 5 წიწაკის მარცვლები, 4 კბილი. ნიორი, 2 დაფნის ფოთოლი და კამის ქოლგა. გემოვნებით დაამატეთ ხრენის ფოთოლი.

ჩაალაგეთ კიტრი სანელებლებსა და მწვანილებზე. ცალკე ქვაბში აურიეთ 1,5 ლიტრი წყალი ჩილის კეტჩუპით, დაუმატეთ მარილი და შაქარი. ეს ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ, დაასხით მარინადი ქილებში. დააფარეთ კონტეინერს ხუფები და ფრთხილად გადაიტანეთ წყლის ქვაბში. ბლანკების სტერილიზაცია 10 წუთის განმავლობაში საკმარისია. შემდეგ მოხუფეთ ქილები.

კონსერვი გადაატრიალეთ თავდაყირა და თბილად შეფუთეთ. როცა ქილები გაცივდება, წაიღეთ სარდაფში ან შეინახეთ საკუჭნაოში. მიირთვით კიტრი ცივი.

სხვათა შორის, ოლივიეში ჩილის კეტჩუპთან ერთად მარინირებულ კიტრებს ყოველთვის ვამატებ. ეს სალათს უფრო ცხარეს ხდის. მათთან ერთად შეგიძლიათ მოამზადოთ საინტერესო სოუსი მწვადისთვის. უბრალოდ შეურიეთ მაიონეზი დაჭრილ ნიორს და გახეხილ კიტრს. როგორ მოგწონთ რეცეპტი? გაგვიზიარე შენი აზრი!

Related Articles