ხაჭოს ხვეულები
იყო დრო, როცა ძალიან მეშინოდა საფუარის ცომის მომზადების. ყველანაირად ვერიდებოდი მსს რეცეპტებში. ამიტომ ვცდილობდი გამეადვილებინა ცხობა. მერე პირველად გავიგე ხაჭოზე დაფუძნებული ცომის შესახებ. სასიამოვნოა მასთან მუშაობა და არც კაპრიზული. და ჩემი სიყვარული მისდამი მაშინ დაიწყო, როცა ხაჭოს ხვეულები მოვამზადე.
თავიდან შიგთავსად მხოლოდ შაქარს ვიყენებდი. მაგრამ დროთა განმავლობაში დაიწყო ექსპერიმენტები და ავიღე შესანიშნავი კომბინაცია. ჩემი საიდუმლო ინგრედიენტი იყო ქოქოსის ფანტელები. მისი ნამცხვრები ახალი გემოებითაა გაბრწყინებული. იმედია თქვენც ისიამოვნებთ!
ინგრედიენტები
ხაჭო 250 გრ
მარილი გემოვნებით
კარაქი 80 გრ
ხორბლის ფქვილი 180 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ
შაქარი 3 ს.კ.
ქოქოსის ფანტელები 2 ს.კ.
მომზადება
შეურიეთ ხაჭო მარილი და კუბიკებად დაჭრილი რბილი კარაქი. გახეხეთ ან დაფქვით, სანამ არ გახდება გლუვი.
ხაჭოს დაუმატეთ გაცრილი ფქვილისა და გამაფხვიერებლის ნახევარი, აურიეთ. შემდეგ, თანდათანობით დაამატეთ დარჩენილი ფქვილი (შეიძლება ცოტა მეტი ან ნაკლები დასჭირდეს), მოზილეთ მაგარი ცომი.
ცომი გაყავით ორ ნაწილად და თითოეული გააბრტყელეთ რულეტივით გრძელ ოთხკუთხედად 2-3 მმ სისქით. გაასწორეთ არათანაბარი კიდეები.
ცომის თითოეულ ფურცელს მოაყარეთ შაქარი და ქოქოსის ფანტელები, შემდეგ გადაახვიეთ რულეტებად. ეცადეთ, ის რაც შეიძლება მჭიდრო იყოს.
რულეტები დავჭრათ 5 სმ სიგრძის ნაჭრებად, მილები მოვათავსოთ პერგამენტის ქაღალდზე დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოვაცხოთ 20 წუთი 180 გრადუს ტემპერატურაზე.
ტრადიციულად, ხაჭოს ხვეულებს შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრა. ვფიქრობ, აზრი არ აქვს დიდხანს ვისაუბროთ ქოქოსის მაცდუნებელ არომატზე და ნამცხვრების ნაზ ტექსტურაზე. ერთხელ მოამზადე და შენ თვითონ მიხვდები ყველაფერს. და არ დაგავიწყდეთ მეგობრებისთვის რეცეპტის გაზიარება!