რძიანი ავსტრალიური ნამცხვარი შოკოლადის მინანქრით
მახსოვს, პირველად გავაკეთე ავსტრალიური კექსი. ოჯახის რეაქცია საოცარი იყო! გემრიელების გამოცხობის დროსაც კი ყველა გარბოდა სამზარეულოში არომატისთვის. ძლივს დავიყოლიე დალოდებოდნენ სანამ გაცივდებოდა! პირველი ლუკმის შემდეგ გაირკვა, რომ ეს რძის ნამცხვარი ოჯახის ყველა წევრის საყვარელი გახდა.
რატომ არის ის ავსტრალიური? მართალი გითხრათ, ვერ გიპასუხებთ. მეგობარმა მითხრა ეს რეცეპტი ამავე სახელწოდებით. ამის მიუხედავად, ყველაზე მარტივი ინგრედიენტები სჭირდება.
როგორ მოვამზადოთ ავსტრალიური რძის შოკოლადის მაფინი
გირჩევთ შეინახოთ ნამცხვრის რეცეპტი და მოამზადოთ უახლოეს მომავალში. კერძი გამოდგება უბრალო ჩაის წვეულებისთვის და როგორც დესერტი სადღესასწაულო სუფრისთვის. ფაქტიურად დნება პირში!
ინგრედიენტები
კარაქი 180 გრ
შაქრის ფხვნილი 200 გრ
კვერცხი 3 ც
მარილი 0,3 ჩ/კ
ვანილის შაქარი 10 გრ
რძე 250 მლ
გამაფხვიერებელი 10 გრ
ხორბლის ფქვილი 350 გრ
რძის შოკოლადი 160 გრ
ნაღები 100 მლ
მომზადება
რბილი კარაქი შეურიეთ შაქრის ფხვნილს. აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში, სანამ არ გახდება სქელი და ფუმფულა.
სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხები კარაქის ნარევს და გააგრძელეთ ინგრედიენტების თქვეფა.
დაუმატეთ ვანილის შაქარი, მარილი და რძე, კარგად აურიეთ.
ფქვილი გავცრათ გამაფხვიერებელთან ერთად და მოვზილოთ რბილი ცომი.
საცხობ ფორმას წაუსვით მზესუმზირის ზეთი. თუ ფორმა გაქვთ სქელი საფარის გარეშე, გადააფარეთ მას დამატებითი პერგამენტი.
ცომი თანაბრად გაანაწილეთ ფორმაში. აცხვეთ ნამცხვარი დაახლოებით 40-45 წუთის განმავლობაში 180°C ტემპერატურაზე.
შოკოლადი შეურიეთ ნაღებს 20%-ით, გაადნეთ ინგრედიენტები, აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
მომზადებულ კექსს მოასხით შოკოლადის მინანარი და მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელები.
რაც ყველაზე მეტად მიყვარს ავსტრალიური კექსის რეცეპტში არის სიმარტივე. არ არის საჭირო დიდი ხნის განმავლობაში მზადება. საკმარისია შეურიოთ ყველა ინგრედიენტი, ჩაასხით ცომი ფორმაში და გაგზავნეთ ღუმელში. დაკავებული დიასახლისები დააფასებენ ამ მიდგომას!