სწრაფი ლიმონის პუდინგი
პუდინგი ტრადიციული ინგლისური დესერტია, რომელმაც პოპულარობა მოიპოვა მრავალ ქვეყანაში. ეს ყველაფერი უპრეტენზიო მომზადების პროცესისა და ამ დელიკატესის რბილი ტექსტურის წყალობით. მისი ნაზი რძის გემო უყვართ როგორც მოზრდილებს, ასევე ბავშვებს. ამიტომ, თუ ჯერ არ გიცდიათ ასეთი ჰაეროვანი დესერტი, სასწრაფოდ უნდა გამოასწოროთ სიტუაცია. და ამაში დაგეხმარებათ ჩვენი რეცეპტით მომზადებული ეს საოცრად გემრიელი ლიმონის პუდინგი.
მსუბუქი და ნაკლებად შაქრიანი დესერტების ყველა მოყვარული დააფასებს ამ დესერტს. ბოლოს და ბოლოს, პუდინგის სასიამოვნო ციტრუსის არომატი ყველას დაიპყრობს!
როგორ მოვამზადოთ ლიმონის პუდინგი
პუდინგის ეტაპობრივი რეცეპტის ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაბიჯი არის ის, რომ რძის ნარევის ადუღების დროს არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ ქვაბის შიგთავსი სათქვეფით მუდმივად უნდა ურიოთ. მხოლოდ ამ გზით შეგიძლიათ მიიღოთ ჰაეროვანი დესერტისთვის საჭირო სრულყოფილი კონსისტენცია.
ინგრედიენტები
რძე 800 მლ
კვერცხი 3 ც
ვანილის შაქარი 10 გრ
შაქარი 100 გრ
ლიმონი 1 ც
სიმინდის სახამებელი 20 გრ
მომზადება
ლიმონის ცედრა გახეხეთ წვრილ სახეხზე.
ჩაასხით რძე ქვაბში. დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და ვანილის შაქარი. ყველაფერს ვურევთ. მიღებული მასა მოხარშეთ და თქვიფეთ ადუღებამდე.
გამოაცალკევეთ ცილა გულებისგან.
გულებს დაუმატეთ შაქარი. ათქვიფეთ ათქვიფეთ გლუვებამდე. კვერცხის ნარევს დაუმატეთ სიმინდის სახამებელი. ყველა ინგრედიენტს ვურევთ.
ცხელი რძის ნარევი გადაწურეთ საცერში.
რძეს დაუმატეთ კვერცხის ნარევი. საფუძვლიანად აურიეთ და დადგით ცეცხლზე.
მოხარშეთ სანამ არ შესქელდება, გამუდმებით ურიეთ სათქვეფით.
მზა მასა ჩაასხით ფორმაში.
დესერტს მოაყარეთ დარიჩინი და შედგით მაცივარში 1 საათით.
აღსანიშნავია, რომ პუდინგი შეგიძლიათ გააკეთოთ ერთი დიდი ფორმით ან რამდენიმე პატარა სახით. მაშინ გექნებათ შესაძლებლობა, გაასინჯოთ ამ უგემრიელესი დესერტის ნაწილი ნათესავებსა თუ სტუმრებს. მათთვის, თავის მხრივ, უფრო მოსახერხებელი იქნება მისი ჭამა.