თანამედროვე დიასახლისებს შეუძლიათ სასწაულების მოხდენა ცომით: გამოაცხონ გემრიელი ღვეზელები, თხელი ლავაშის პური, ჯანსაღი პური. დღეს მინდა გაგიზიაროთ ხახვის ორცხობილის ძალიან მარტივი რეცეპტი. ეს ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით გახდება თქვენი კულინარიული არსენალის განუყოფელი ნაწილი. შეიძლება მიირთვათ პურის ნაცვლად ცხელ კერძებთან ან ჩაისთან. ცხვება საკმაოდ სწრაფად.
ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით
პროდუქტების ასორტიმენტი მცირეა. მხოლოდ ხუთი კომპონენტია და თქვენი უგემრიელესი კერძიც მზად არის. მთავარი ინგრედიენტი ხახვია. საიდუმლო არ არის, რომ თერმული დამუშავების დროს ერთ-ერთი ყველაზე ხელმისაწვდომი და იაფი პროდუქტი ტკბილდება. ამის წყალობით კერძს განსაკუთრებული გემო და არომატი აქვს. ხახვიანი ფენოვანი ნამცხვრები ძალიან გემრიელია. სცადეთ და თავად დარწმუნდებით!
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 300 გრ
წყალი 160 მლ
ხახვი 2 ც
მზესუმზირის ზეთი 6 ს.კ.
მარილი 0,3 ჩ.კ
მომზადება
გაცრილ ფქვილში მოვაყაროთ მარილი და 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი. ნელ-ნელა დაასხით წყალი თხელი ნაკადით, ჯერ კოვზით მოზილეთ ცომი. სუფრას მოაყარეთ ფქვილი და მოათავსეთ ცომი. განაგრძეთ მისი ხელებით ზელვა. შემდეგ ცომი გადაიტანეთ თასში და გააჩერეთ 10 წუთი.
ხახვს მოაცალეთ კანი, გარეცხეთ და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. მოაყარეთ მარილი და ცოტა მოზილეთ თითებით.ცომი დავჭრათ ოთხ ნაწილად. ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად, შემდეგ ოდნავ გაჭიმეთ ხელებით. გულუხვად შეზეთეთ მთელი ზედაპირი მზესუმზირის ზეთით.
თქვენთან ყველაზე ახლოს ფენის მხარეს მოაყარეთ ხახვის ფენა და ცომიდან დაახვიეთ გრძელი ძეხვი. შემდეგ შემოახვიეთ ლოკოკინასავით. იგივე გაიმეორეთ დარჩენილი ცომით და შიგთავსით.
გააცხელეთ ღუმელი 250 გრადუსზე.
საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და მოათავსეთ ფუნთუშები. გადააფარეთ სუფთა ტილო და დატოვეთ 10 წუთი.
შემდეგ, ხელებით გააბრტყელეთ, ჩანგლით დაჩხვლიტეთ და მზესუმზირის ზეთით წაუსვით. შედგით ღუმელში 15-20 წუთით.
განსაზღვრული დროის შემდეგ ღუმელიდან გამოიღეთ ხახვიანი ფენოვანი ცომი და დააფარეთ პირსახოცი. როცა გაცივდებიან, მიირთვით პურის ნაცვლად.