რეცეპტი სალათისთვის “დედამთილის ენა” ყაბაყისგან
ინგრედიენტები
3 კგ საშუალო ყაბაყი
3 დიდი სტაფილო
100 გრ ნიორი
1-2 ცხარე წიწაკა
მარინადისთვის
2 ს.კ. მარილი
200 გრ შაქარი
200 გრ მცენარეული ზეთი
100 გრ ძმარი 9%
0,5 ლ ტომატის წვენი
მომზადება
პირველი თქვენ უნდა გარეცხოთ ყაბაყი და დაჭრათ ნაჭრებად. ამასთან, უკეთესია, რომ დაჭრილი ნაჭრების სისქე იყოს არაუმეტეს ნახევარი სანტიმეტრისა. სტაფილო, ნიორი და ცხარე წიწაკა უნდა გაატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
შემდეგ ჩაასხით ქვაბში მცენარეული ზეთი და დაამატეთ მას ძმარი. ასევე მარილი და შაქარი. თქვენ უნდა მიიყვანოთ ადუღებამდე.
დუღილის შემდეგ ტაფას დაუმატეთ ტომატის სოუსი, დაჭყლეტილი ბოსტნეული და დაჭრილი ყაბაყი. დაახლოებით ოცი წუთი სჭირდება ყველაფრის ერთად დუღილს. შემდეგ ჩვენ სალათს სტერილურ ქილებში ვყრით და სახურავებით ვხუფავთ.
რეცეპტი ძალიან მარტივია. ამასთან, ასეთი სალათი ყაბაყიდან საოცრად გემრიელი გამოდის. საკვირველია, რომ მათ, ვინც ჩვეულებრივ ყაბაყს არ ჭამენ, ეს კერძი უყვართ.