მსუბუქად დამარილებული ხრაშუნა კიტრი ერთ ღამეში.

by ekaterine

ახალი ბოსტნეულის სეზონზე, არ შეიძლება არ გამოიყენო კიტრის მწნილის მომზადების ეს მეთოდი.  ეს არის მოკლე დროში დამარილება, რომელიც ამ კერძს ასე პოპულარულს ხდის. ახლა კი მე გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ მსუბუქად დამარილებული კიტრი მხოლოდ ერთ ღამეში.

ბოსტნეულის თავისებურება ის არის, რომ იგი კარგად ითვისებს მარილს და სხვა სანელებლების და მწვანილის არომატს. ამიტომ რამდენიმე საათია საკმარისი იმისათვის, რომ ის უბრალოდ გამაგრილებლიდან პიკანტურზე გადავიდეს. მაგრამ მე გირჩევთ, საღამოს დაიწყოთ მომზადება, რომ კიტრს კარგად ჰქონდეს დრო დასამარილებლად. რა თქმა უნდა, თუ ვინმემ  ღამით არ დაარბია მაცივარი.

როგორ მოვამზადოთ მსუბუქად დამარილებული კიტრი ერთ ღამეში

ინგრედიენტები

კიტრი 1,7 კგ

ნიორი 5-7 კბილი

კამა ქოლგებით 50 გრ

მარილი 3 ს.კ.

მომზადება

გარეცხეთ კიტრი და დაფარეთ ისინი წყლით. გააჩერეთ ერთი საათით. შემდეგ მოაწყვიტე ბოლოები: ამ გზით კიტრი უკეთესად დამარინავდება.

გაასუფთავეთ ნიორი და მოათავსეთ ქილას ძირში კამასთან ერთად (დატოვეთ 2 ქოლგა). სასურველია დიდი კბილი შუაზე გაჭრათ. მეტი არომატის მისაღებად შეგიძლიათ დაამატოთ მოცხარის ფოთლები და პირშუშხა.

ახლა კიტრი მაქსიმალურად მჭიდროდ მოათავსეთ ქილაში. გადააფარეთ მათ გაშლილი კამა და მოაყარეთ მარილი.

წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაასხით კიტრს. დაახურეთ ქილას მჭიდრო სახურავი და ოდნავ დაატრიალეთ, რომ მარილი განაწილდეს მთელ ჭურჭელში.

როდესაც წყალი გაცივდება, ქილა მაცივარში ჩადეთ მთელი ღამით. მეორე დღეს კიტრის მირთმევა შეიძლება.

ჩემი კიტრი ნიორით უკვე გაჟღენთილია და მათი მოსინჯვის დრო დგება. მხოლოდ ერთი ღამით, მე მივიღე ქილა ხრაშუნა წასახემსებლით. მსუბუქად დამარილებული კიტრი კარტოფილის ან ხორცის კერძების შესანიშნავ თანხლებას ქმნის. ან შეგიძლიათ უბრალოდ მიირთვათ ისინი მთელი დღის განმავლობაში.

Related Articles