გაყინული ალუბლის ორი რეცეპტით, თქვენ ნამდვილად არ დარჩებით თქვენი საყვარელი კენკრის გარეშე ზამთარში.

by ekaterine

ჩვეულებრივ, ალუბალს ვედროთი ვყიდულობთ. ჩვენ ვაცხობთ ღვეზელებს, მაფინებს, ნამცხვრებს, ვამზადებთ კომპოტს და ვამზადებთ მურაბას ზამთრისთვის. მაგრამ ზოგჯერ გსურთ ცომეული ალუბლით ან ცოცხალი კომპოტი ზამთარში. მე გასწავლიით, თუ როგორ უნდა გაყინოთ ალუბალი მომავალი გამოყენებისთვის, რათა ცივ სეზონზეც ცოცხალი კენკრით ისარგებლოთ.

ჩვენ ერთდროულად ვიყენებთ ორ მეთოდს: ალუბლის გაყინვას შაქრით და მის გარეშე. ტკბილი კენკრა შესანიშნავია ვარენიკებისა და ღვეზელებისთვის, მაგრამ კომპოტებს შეიძლება დაემატოს უშაქრო ალუბალი. რატომ უნდა გადაიხადოთ ზედმეტი გაყინული ალუბლისთვის, როდესაც საკუთარი ხელით გაკეთება შეგიძლიათ?

როგორ გავაყინოთ ალუბალი ზამთრისთვის

ალუბალი შაქრის გარეშე

ინგრედიენტები

 

2 კგ ალუბალი

მომზადება

ალუბალი კარგად გარეცხეთ, განათავსეთ საწურზე და წყალი გაადინეთ.
დააფარეთ პოდნოსზე სუფთა, მშრალი პირსახოცი და დაყარეთ ალუბალი და გააჩერეთ.

მშრალი ნაყოფი მოათავსეთ ტომარაში და შეეცადეთ გამოუშვათ მთელი ჰაერი. მჭიდროდ შეკარით და განათავსეთ საყინულეში.

ალუბალი შაქრით

ინგრედიენტები

2 კგ ალუბალი
250 გრ შაქარი

მომზადება

 

გარეცხეთ და გააშრეთ ალუბალი ისევე, როგორც წინა რეცეპტში. ამოიღეთ კენკრადან კურკა.

ალუბალს დაუმატეთ შაქარი და აურიეთ.
ალუბალი მოათავსეთ კონტეინერებში და განათავსეთ საყინულეში.

გაყინული ალუბლის ორი რეცეპტით, თქვენ ნამდვილად არ დარჩებით თქვენი საყვარელი კენკრის გარეშე ზამთარში. მიირთვით ცოცხალი ალუბლის ღვეზელი ცივ სეზონზეც.

Related Articles