მარწყვის არომატული ნაყინი მარტივი ინგრედიენტებისგან. ბავშვებს არ ვზღუდავ რაოდენობაში, ყველაზე სასარგებლო ტკბილეულია მათთვის.

by ekaterine

რას უკავშირებთ ზაფხულს? რა თქმა უნდა ახლა თქვენ ფიქრობთ ცხელ ამინდზე, მზეზე, ზღვაზე, ახალ ხილზე, ბოსტნეულზე და, რა თქმა უნდა, ნაყინზე. თუ ასეთ თბილ სეზონზე გსურთ რაიმე ტკბილით განებივრდეთ, ყველაზე ხშირად ეს გამაგრილებელი ცივი დესერტით ხდება.

თუ გსურთ დარწმუნდეთ იმაში, თუ რას ჭამენ თქვენი ახლობლები, გირჩევთ დაუთმოთ დრო და თავად მოამზადოთ თქვენი საყვარელი დესერტი.

ინგრედიენტები

მარწყვი 400 გ

წყალი 50 მლ

შაქარი 75 გ

ნაღების ყველი 125 გრ

შედედებული რძე 200 გრ

ნაღები 500 მლ

ორცხობილა 100 გრ

მომზადება

გარეცხეთ, გააცალეთ ყუნწები და დაჭერთ მარწყვი პატარა ნაჭრებად. მოათავსეთ კენკრა ქვაბში და დაფარეთ ისინი წყლით. როდესაც წყალი ადუღდება, ჩაყარეთ ქვაბში შაქარი, კარგად აურიეთ ყველაფერი და მოთუთქეთ მარწყვი დაბალ ცეცხლზე, სანამ სიროფი არ ადუღდება, კვლავ აურიეთ კენკრა და გადმოიღეთ ცეცხლიდან.

ღრმა თასში ათქვიფეთ შესქელებული რძე ნაღების ყველით, სანამ გლუვი გახდება. ბლენდერის თასში გახეხეთ ორცხობილა. მიქსერის გამოყენებით ათქვიფეთ ცხიმიანი ნაღები, დაუმატეთ ნაღების ყველისა და შედედებული რძის ნარევი. კარგად ათქვიფეთ, შემდეგ გახეხილ ორცხობილას დაამატეთ მიღებული მასა და ყველაფერი კარგად აურიეთ.

შეავსეთ ნაყინის ფორმა მიღებული მასით, დაამატეთ მარწყვი სიროფში, კვლავ აურიეთ ყველაფერი და  გაყინეთ საყინულეში მთელი ღამით.

დილიდანვე შეგიძლიათ მიირთვათ არომატული ყავა მაგარი გამაგრილებელი დესერტით. ალუბლის ან ჟოლოს ნაყინი ასევე შეგიძლიათ გააკეთოთ იმავე გზით, რომელიც გირჩევნიათ. ეს შესანიშნავი რეცეპტი გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს!

Related Articles