ნივრიანი დონატები
საფურიან ცომთან მუშაობა შეიძლება ძალიან რთული იყოს. მაგრამ ახალბედა დიასახლისსაც კი შეუძლია დონატების მომზადება ნივრით. ტკბილი ხაჭოიანისგან განსხვავებით, ისინი შედგება მინიმალური ინგრედიენტებისგან, რომლებიც ყოველთვის ხელთ გაქვთ.
ნივრის დონატების გაკეთება შეგიძლიათ ყოველდღე, რადგან ეს ასე მარტივია. ისინი ძალიან ჰაეროვანი და ნაზია. არომატი ისეთია, რომ დონატის გაცივებას ვერ დაელოდები. პურის შესანიშნავი ალტერნატივა და ლუდის კარგი წასახემსებელია.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 530 გ
საფუარი 20-25 გ
წყალი 320 მლ
შაქარი 1 ჩ / კ
ნიორი 4 კბილი
მზესუმზირის ზეთი 530 მლ
მარილი 1 ჩ.კ.
მომზადება
ოდნავ გაათბეთ წყალი და დაუმატეთ საფუარი, მარილი და შაქარი, აურიეთ. გასცერით ფქვილი, შეურიეთ ცომს და მოზილეთ. გადააფარეთ პირსახოცი და განათავსეთ თბილ ადგილას 30 წუთის განმავლობაში.
ჩაასხით ქვაბში 500 მლ მზესუმზირის ზეთი და აადუღეთ. დაყავით ცომის ნაჭრები და ჩამოაყალიბეთ პატარა ბურთულები. მოათავსეთ ზეთში და შეწვით ოქროსფრად.
გამოიყენეთ ნასვრეტებიანი კოვზი, რომ დონატები ქაღალდის ხელსახოცებზე გადაიტანოთ. შეურიეთ 30 მლ მზესუმზირის ზეთი, წვრილად გახეხილი ნიორი და მარილი, წაუსვით დონატებს.
შემწვარი დონატები ნიორთან უხდება ბორშჩს ან წვნიანს. დაამატეთ მწვანილი გემოვნებით, ასე კიდევ უფრო გემრიელი იქნება. მიირთვით არაჟნით ან ყველის სოუსით, მაგრამ ცალკე დონატებიც უგემრიელესია.