რატომ არ შეიძლება სუპის ზედმეტად გადახარშვა
ბავშვობიდან გვასწავლიდნენ, რომ წვნიანები ძალიან ჯანსაღია. ეს მართლაც ასეა და იმისათვის, რომ თქვენი ყოველდღიური კვება არა მხოლოდ ჯანსაღი და ნოყიერი, არამედ ძალიან გემრიელიც იყოს, მე გთავაზობთ ამ სურნელოვანი კრემისებრი წვნიანის გაკეთებას სოკოთი.
სოკოს სუპს სუნი აქვს შემოდგომის, ტყის და კომფორტის. მაშინაც კი, თუ სახლში არ არის ტყის სოკო, და მხოლოდ შამპინიონია, მარტივად შეგიძლიათ გააკეთოთ გემრიელი სოკოს წვნიანი. უბრალოდ არ უნდა დაგვავიწყდეს ნაღების შესახებ, სწორედ ისინი ამატებენ წვნიანს განსაკუთრებულ სინაზეს.
სოკოს სუპი ნაღებით
გაგიზიარებთ ნაღებისა და მდნარი ყველის უგემრიელესი სოკოს სუპის მომზადების ინსტრუქციას.
მარტივი, სწრაფი და გემრიელი რეცეპტი!
ინგრედიენტები
2 კარტოფილი
300 გრ სოკო
1 სტაფილო
100 გრ დამუშავებული ყველი
1 ს.კ. მცენარეული ზეთი
100 მლ ნაღები
1 ხახვი
2.5 ლ წყალი
2 დაფნის ფოთოლი
მწვანილი გემოვნებით
მარილი, პილპილი გემოვნებით
მომზადება
ჩაასხით წყალი ქვაბში და დადგით ცეცხლზე. შემდეგ გარეცხეთ და დაჭერით კარტოფილი პატარა ნაჭრებად და დაამატეთ მდუღარე წყალში. მოხარშეთ დაახლოებით 10 წუთი.
გარეცხეთ სოკო, გააცალეთ კანი და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად. სოკო ოდნავ შეწვით მცენარეულ ზეთში, შემდეგ კი სოკო დაამატეთ კარტოფილს. მოხარშეთ კიდევ 5-7 წუთი.
ახლა გადავიდეთ ფრიზე. გარეცხეთ ხახვი და სტაფილო, გახეხეთ სტაფილო. ხახვი დავჭრათ ნახევრად რგოლებად. ზეთით გახურებულ ტაფაში შეწვით ბოსტნეული, სანამ რბილი გახდება. შემდეგ დაამატეთ და აურიეთ წვნიანში.
ყველი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. დაამატე ისიც წვნიანში. მუდმივად ურიეთ, სანამ ყველი არ დაიშლება, შემდეგ კი დაასხით ნაღები. დაბოლოს, დაამატეთ მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით, დაფნის ფოთოლი.
ეს არის ყველაფერი, სოკოს უგემრიელესი სუპი მზად არის. როდესაც მიირთმევთ, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი, თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ხრუსტინები და პროვანსული მწვანილის სუნელი.