როგორც იქნა გავაკეთებ იმას, რასაც ამდენი ხანი ველოდით მთელი ოჯახი.

by ekaterine

გოგრის მარმელადი

გოგრის მარმელადი ამ ფორთოხლისფერი ბოსტნეულის გულშემატკივრებში პოპულარობის რეკორდებს ამყარებს. მაშინაც კი, ვისაც გოგრა არ უყვარს, დიდი სიამოვნებით აქრობს ტკბილეულს, თუ არ იცის რისგან არის დამზადებული. გოგრის მარმელადის გაკეთება სახლში სასაცილოდ მარტივია: მოამზადეთ საღამოს, განათავსეთ მაცივარში და რამდენიმე დღის განმავლობაში შეგიძლიათ მიირთვათ ჯანმრთელი დესერტი.

ის შეიცავს მხოლოდ ბუნებრივ ინგრედიენტებს, არ შეიცავს ჟელატინს (აგარი არის გამასქელებელი) და ზომიერი რაოდენობით შაქარს. შაქრის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი დამატკბობელი. ლიმონის წვენი უზრუნველყოფს საჭირო მჟავიანობას, აბალანსებს გოგრის ბუნებრივ სიტკბოს.

ინგრედიენტები

გოგრა 500 გრ

წყალი 80 მლ

შაქარი 4 ს.კ.

აგარ- აგარი 2 ს.კ

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

მომზადება

გარეცხეთ გოგრა, მოაცილეთ კანი, ბოჭკოები და თესლი. რბილობი დაჭერით კუბიკებად, ჩაყარეთ ქვაბში, ჩაასხით 80 მლ წყალი და განათავსეთ საშუალო ცეცხლზე.

ქვაბს თავსახური დააფარეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დადგით გოგრა ნელ ცეცხლზე, აურიეთ 15 წუთის განმავლობაში. მზა ნაჭრები უნდა გახდეს რბილი და ადვილად გაიხვრიტოს ჩანგლით. ოდნავ გააგრილეთ გოგრა და გახეხეთ ბლენდერით, დაამატეთ ლიმონის წვენი და შაქარი. ჩაასხით გოგრის პიურე ქვაბში, დადგით ნელ ცეცხლზე და გააჩერეთ 1 წუთი. დაუმატეთ აგარ-აგარი, აურიეთ და ადუღეთ კიდევ ერთი წუთი, მუდმივად ურიეთ.

ცხელი მასა დაუყოვნებლივ ჩაასხით სილიკონის ფორმებში, გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ კი გააცივეთ მაცივარში. 15-20 წუთის შემდეგ, გოგრის მარმელადი მზად იქნება.

შეგიძლიათ მარმელადი ჩაასველოთ სახამებელში, შაქარში, ქოქოსში ან ქუნჯუთში, რომ ტკბილეული კიდევ უფრო საინტერესო გახდეს და თავიდან აიცილოთ მათი ერთმანეთთან მიწებება. თუ მარმელადის ხვეული ფორმები არ გაქვთ, ცხელი პიურე ჩაასხით ნებისმიერ პლასტმასის ჭურჭელში, რომელიც პერგამენტის ქაღალდით იქნება დაფარული. შემდეგ ამოიღეთ და დაჭერით კვადრატებად.

 

Related Articles