გაამრავალფეროვნეთ თქვენი სამარხვო მენიუ მადისაღმძვრელი დელიკატესით. უფრო დიდი ფორმის აღება ჯობია: ასეთი ღვეზელიდან ნამცეცებიც არ დარჩება!

by ekaterine

როგორ მოვამზადოთ სწრაფი სამარხვო ღვეზელი

ვინ თქვა, რომ სამარხვო კერძები არ არის გემრიელი და ცომეული კვერცხის, კარაქისა და რძის გარეშე ყოველთვის უბრალო და მშრალი? გეპატიჟებით სცადოთ სამარხვო კაკლის ღვეზელი ტომატის წვენით და რადიკალურად შეიცვლით აზრს. ულამაზესი დელიკატესი აღმოჩნდება ძალიან რბილი, მიუხედავად იმისა, რომ იგი თითქმის არაფრისგან არის მომზადებული.

გემრიელი ბონუსი სწრაფი სამარხვო ღვეზელისთვის არის გახეხილი მოცვი და ტკბილ-მჟავე სოუსი. ყველაზე საინტერესო ის არის, რომ ტომატის წვენი არ ტოვებს პომიდვრის მკვეთრ გემოას, მაგრამ ნაზად ხაზს უსვამს მინანქრის სიმჟავესა და სიტკბოს. ვერც იფიქრებთ, რომ დელიკატესი სამარხვოა!

ინგრედიენტები

კაკალი 100 გრ

ხორბლის ფქვილი 320 გ

ტომატის წვენი 250 მლ

შაქარი 200 გრ

ვანილინი 5 გრ

სოდა 1 ჩ / კ

ძმარი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

მარილი 1მწიკვი

შაქრის პუდრა 100 გრ

მოცვი 100 გრ

მომზადება

კაკალი დაჭერით წვრილად. ჩაასხით ტომატის წვენი ღრმა თასში, აურიეთ შაქარი ვანილით და ერთი მესამედი ჩაის კოვზი მარილი. დაამატეთ მცენარეული ზეთი და კვლავ აურიეთ.

დაახლოებით 100 გრ ფქვილი გადაიტანეთ ჭურჭელში, დაამატეთ სოდა-ძმრით. აურიეთ, დაამატეთ დარჩენილი ფქვილი, თხილი და მოზილეთ უცხიმო ცომი, წაუსვით სილიკონის ტორტის დიდ ტაფას მცენარეული ზეთი. შეავსეთ ცომით და გაათანარეთ.

გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. გამოაცხვეთ 30–35 წუთი. შეამოწმეთ მზადყოფნა ჩხირით და მორთეთ ტკბილი მოცვის წვეთებით. ამისათვის გახეხეთ კენკრა და შეურიეთ შაქრის ფხვნილს დაბალ ცეცხლზე, სანამ მასა არ გასქელდება. მიირთვით ჯერ კიდევ თბილი.

გაამრავალფეროვნეთ თქვენი სამარხვო მენიუ მადისაღმძვრელი დელიკატესით – შეგიძლიათ განებივრდეთ აკრძალვების დარღვევის გარეშე. ნუ დაივიწყებთ მეგობრებისთვის ამ ჯანსაღი რეცეპტის გაზიარებას და წინასწარ გილოცავთ აღდგომის დღესასწაულს!

 

Related Articles