“შოკოლადის ძეხვი”, როგორც წიგნში “მორჩილი ვლადიკის თავგადასავალი”
ლეგენდარული შოკოლადის ძეხვი ერთ – ერთი კერძია, რომელსაც ყველაზე მეტად ვნატრობ საბჭოთა კავშირის ეპოქიდან. ეს ტკბილეული, რომელსაც ბებიები და დედებიამზადებდნენ, დღესასწაულებს უკავშირდებოდა. გთავაზობთ შოკოლადის ძეხვის მარტივ რეცეპტს, რომლის დამზადებაც თავად შეგიძლიათ.
შოკოლადის ძეხვის რეცეპტი
შოკოლადის ძეხვის მოსამზადებლად საჭიროა მინიმალური ინგრედიენტები და დრო.
ინგრედიენტები
500 გრ შაქრის ორცხობილა
1 ქილა შედედებული რძე
200 გრ კარაქი ან ხარისხიანი მარგარინი (სურვილისამებრ)
5 ჩ.კ. კაკაო
მომზადება
უპირველეს ყოვლისა, გახეხეთ ორცხობილა ან დააბლენდერეთ. შემდეგ, დაარბილეთ კარაქი თასში ოთახის ტემპერატურაზე და შეურიეთ მას.
ახლა დაამატეთ კაკაო. დაიმახსოვრეთ: რაც უკეთესი იქნება, დესერტი უფრო გემრიელი და შოკოლადისებრი იქნება.
თანდათანობით დაასხით შესქელებული რძე, შემდეგ კი ხელით კარგად მოზილეთ ყველაფერი, სანამ გლუვი გახდება. თუ მასა მშრალია, უბრალოდ დაამატეთ ცოტა მეტი ზეთი, შედედებული რძე ან არაჟანი. სხვათა შორის, თქვენ დამატებით შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი გემოვნების ნებისმიერი ინგრედიენტი მომავალი დესერტის შიგნით: თხილი, ქიშმიში, ჩირის ნაჭრები ან შოკოლადი.
დაბოლოს, ჩვენ ვაყალიბებთ ძეხვს და ვახვევთ მას ცელოფანში. ვათავსებთ კერძს მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.
გაყინული ძეხვი დავჭრათ წრეებად და, სურვილისამებრ, მოვაყაროთ შაქრის პუდრა, ქოქოსი, დაჭრილი თხილი, შოკოლადი ან კაკაო დარიჩინით. მზადაა! გემრილად მიირთვით!
როგორც ხედავთ, ცნობილი შოკოლადის ძეხვის მომზადებაში რთული არაფერია. დარწმუნებული ვარ, თქვენ მოუთმენლად ელოდებით ამ რეცეპტის პრაქტიკაში გამოყენებას. რომელი საბჭოთა დესერტი მოგენატრათ ყველაზე მეტად? ნუ მოგერიდებათ გაგვიზიაროთ თქვენი მოსაზრებები კომენტარებში.