დესერტი რიაჟენკასგან კაკაოსთან ერთად
გაყინვის დროის გარდა, სუფლე მზადდება ფაქტიურად 5 წუთში. ეს მსუბუქი შოკოლადის დესერტი ასევე მოგეწონებათ სწორი კვების მიმდევრებს. იგი მზადდება ბუნებრივი პროდუქტებისგან. შაქარი შეიძლება შეიცვალოს უფრო დაბალკალორიული დამატკბობლით, მაშინ თქვენი ფიგურა წესრიგში დარჩება.
ერტ-ერტი ინგრედიენტია “რიაჟენკა”.
ინგრედიენტები
რიაჟენკა (გამომცხვარი რძე)300 გ
შაქარი 2 ჩ.კ.
კაკაოს ფხვნილი 2 ჩ.კ.
ჟელატინი 10 გ
წყალი 50 მლ
მომზადება
რიაჟენკას შეურიეთ შაქარი და კაკაო.
ათქვიფეთ ნარევი ბლენდერით ისე, რომ ზედაპირზე ბევრი ბუშტი გამოჩნდეს.
ჟელატინს დაასხით ცივი ანადუღარი წყალი და გააჩერეთ 10 წუთი. შემდეგ გახსენით მიკროტალღურ ღუმელში და დაამატეთ დადუღებულ გამომცხვარ რძეს(რიაჟენკას). აურიეთ კარგად.
ჩაასხით დესერტი ფორმებში, გადააფარეთ პლასტმასის შესაფუთი და შედგით მაცივარში 2-3 საათის განმავლობაში.
მე ხშირად ვამზადებ ამ რძის დესერტს ჩემი ბავშვებისთვის. მას აქვს შოკოლადის ნაყინის გემო, მაგრამ ბევრად უფრო ჯანსაღია. ზოგჯერ დესერტს ბანანს ან კენკრას ვამატებ. მაგალითად, ძალიან მომწონს მარწყვით. მოამზადეთ ეს მშვენიერი დესერტი დადუღებული გამომცხვარი რძისგან.