სუპერმარკეტის ცარიელი თაროებიც კი აჩვენებს, თუ რამდენად ვაფასებთ წიწიბურას. იქნება ეს პანდემია თუ კრიზისი, ყავისფერი მარცვლეული პირველია, რაც თაროებიდან იცლება. დეფიციტის პერიოდში იწყებენ უცხოელი მწარმოებლების პროდუქციის მიწოდებას. დღეს მე გეტყვით, თუ როგორ უნდა გავარჩიოთ ჩინურია თუ არა წიწიბურა.
რატომ უნდა განვასხვაოთ საერთოდ? ყველაფრის მიუხედავად, წიწიბურა არის წიწიბურა, მიუხედავად იმისა, თუ რომელ ქვეყანაში გაიზარდა იგი. მაგრამ ეს ასე არ არის. ფაქტია, რომ ჩინურ წიწიბურას მწარე გემო აქვს, რამაც შეიძლება გააფუჭოს თქვენი კვება. ასეთსას ბავშვი რძითაც კი არ შეჭამს!
როგორ განვასხვავოთ
ზოგადად, ჩინეთში წიწიბურა არც ისე პოპულარულია. მას მხოლოდ ჩაის ან ლაფშის სახით მოიხმარენ, ან ექიმის წინასწარი რეკომენდაციების შესაბამისად. მიუხედავად იმისა, რომ ჩინელებს არ მოსწონთ წიწიბურას გემო, მათ ესმით, რომ ეს ადამიანის ორგანიზმზე სასარგებლო გავლენას ახდენს.
ჩინური წიწიბურას დანახვა შეუიარაღებელი თვალითაც შეიძლება. მარცვლები არის პატარა და მომრგვალო, ხოლო შინაური მარცვლები უფრო დიდია და წვეტიანი ფორმა აქვს.
ყურადღება მიაქციეთ წიწიბურას ფერს. ჩინური ვერსია მუქი ფერის იქნება. გასაკვირი არ არის, რადგან ციურ იმპერიაში მარცვლეული ორჯერ იწვება, ხოლო ჩვენ ერთჯერ შემწვარს ვართ მიჩვეული.
და, რა თქმა უნდა, ფასი. იმპორტირებული წიწიბურა იაფია, ვიდრე შინაური, თუმცა პირიქით უნდა იყოს.
არც ისე ძნელია ჩინური წიწიბურას გარჩევა, ამის გაკეთება შეგიძლიათ მაღაზიაში. გარდა ამისა, არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ ფრთხილად შეისწავლეთ შეფუთვის უკანა მხარე, თუმცა შეიძლება ყოველთვის არ იყოს დაწერილი, სადაც პროდუქტი გაიზარდა.
წიწიბურას ბურღულის საშუალებით შეგიძლიათ უზარმაზარი გემრიელი კერძების მოსამზადებლად: წვნიანი, ფაფა, ცომეული, კოტლეტი, ბლინები და მრავალი სხვა. ვისურვებდი თითოეული კერძი იყოს გემრიელი და არომატული.