1.4K
შემადგენლობა
ხორბლის ფქვილი 1.5 ჭიქა.
კვერცხი 3 ცალი
არაჟანი 1,5 ჭიქა.
მზესუმზირის ზეთი 3 ს/კ.
მარილი გემოვნებით
0.5 ჩ/კ.
ძმარი 0.5 ჩ/კ.
მყარი ყველი 150 გ
მომზადება:
ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ არაჟანი, ზეთი და აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ მშრალი პროდუქტები, ფქვილი, სოდა, მარილი. დაამატეთ ძმარი ან ლიმონმჟავა.
ცხიმწასმულ ფორმაში ჩაასხით ცომისნახევარი დააყარეთ გახეხილი ყველი და შეავსეთ დარჩენილი ცომით.
გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 50 წუთით.