1.5K
შემადგენლობა
კეფირი 400 მლ
შაქარი 1.5-2 ს/კ.
მარილი 0.5 ჩ/კ.
სოდა 1 ჩ/კ.
მზესუმზირის ზეთი 1 ს/კ.
ხორბლის ფქვილი 350-400 გ
ფქვილი 400 გრ
მომზადება:
ცომის მოსამზადებლად ყველა ინგრედიენტი აურიეთ ერთმანეთში კენკრის გარდა.
საიდუმლო ის არის, რომ ცომი უნდა იყოს სქელი თაფლის კონსტიტენციის, არ უნდა გადავავსოთ ზედმეტი ფქვილით.
ხელის გულზე დავიყაროთ ფქვილი, ავიღოთ ცომის პატარა გუნდა, გავწიოთ და ჩავდოთ ნებისმიერი კენკრა, მეორე ხელი ფქვილში ამოავლეთ და ცომს შეუკარით სწრაფად პირი.
სწრაფადვე ჩადეთ გამზადებული ღვეზელი ზეთიან ტაფაში. შეწვით საშუალო ცეცხლზე ორივე მხარეს თავდახურული.