ვაშლის ნამცხვარი ქოქოსით
ალბათ ყველა ერს აქვს ტრადიციული ვაშლის ღვეზელი თავის კულინარიულ არსენალში. რა თქმა უნდა, ისინი განსხვავდებიან როგორც გარეგნულად, ასევე გემოვნებით. მათი მომზადებაც სხვადახვაგვარია. მაგალითად, ჩვენს რეგიონში ვაშლის ღვეზელი ყველაზე პოპულარულია.
ამ სეზონზე ერთმა რეცეპტმა მიიპყრო ჩვენი ყურადღება. ვაშლის ღვეზელი ქოქოსით არის დელიკატური და არომატული დესერტი ოქროსფერი ქერქით. ეს სხვა ნებისმიერი დელიკატესისგან განსხვავდება. სცადე დღესვე!
ინგრედიენტები
კვერცხი 5 ცალი
შაქარი 14 ს.კ.
ხორბლის ფქვილი 6 ს.კ.
სახამებელი 2 ს.კ.
სოდა 1 მწიკვი
ვაშლი 1.2 კგ
ლიმონის წვენი 1 ჩ / კ
წყალი 4 ჭიქა
ნაღების პუდინგი 6 ს.კ.
კარაქი 100 გრ
ქოქოსის ფანტელები 150 გრ
მომზადება
პირველ რიგში გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ პერგამენტით. ცომის მოსამზადებლად აიღეთ 4 კვერცხი.
განაცალკევეთ კვერცხის გული და ცილა. ცილას დაუმატეთ ცოტა სოდა და ათქვიფეთ აქაფებამდე. შემდეგ ნელ-ნელა დაუმატეთ 4 სუფრის კოვზი შაქარი, ათქვიფეთ.
ქაფიან მასას ნელ-ნელა დაუმატეთ დარჩენილი კვერცხის 4 გული. ცალკე გაცერით ფქვილი და სახამებელი.
ფქვილის მასაც ნელ-ნელა დაუმატეთ. თქვენ უნდა გამოგივიდეთ ფაფუკი ცომი.
ჩაასხით ფორმაში და გაათანაბრეთ. მოამზადეთ გახურებულ ღუმელში 30 წუთი. შემდეგ გააგრილეთ, არ გამორთოთ ღუმელი.
ამასობაში მოამზადეთ ვაშლის შიგთავსი. გაასუფთავეთ ვაშლი, დაჭერით და მოათავსეთ ქვაბში. დაასხით 3,5ლ წყალი.
დაუმატეთ 6 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი. აადუღეთ მასა. მოამზადეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთი. ამოიღეთ ვაშლი სიროფიდან.
პუდინგს დაუმატეთ დარჩენილი 0,5 ჭიქა წყალი. კარგად მოურიეთ ამ მასას. ჩაასხით ვაშლის სიროფში და დადგით დაბალ ცეცხლზე.
თქვენ უნდა გამოგივიდეთ პუდინგ/სიროფი. ვაშლები გაგრილებულ ფირფიტაზე გადაანაწილეთ, ზემოდან მოასხით პუდინგი.
მოამზადეთ ქოქოსის მასა. ამისათვის დაბალ ცეცხლზე გაალღვეთ კარაქი. დაუმატეთ 4 სუფრის კოვზი შაქარი და ქოქოსი. მოურიეთ.
როცა შაქარი გადნება, გადმოიტანეთ ცეცხლიდან და გააგრილეთ. ათქვიფეთ კვერცხი, მოურიეთ, მიღებული მასა დაასხით თანაბრად დესერტს.
ნამცხვარი აცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში. როდესაც დაინახავთ ოქროსფერ-ყავისფერ ქერქს, გამოიღეთ იგი ღუმელიდან. დატოვეთ დესერტი ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ მთლიანად გაცივდება.
ქოქოსიანი ვაშლის ღვეზელი საუკეთესოა დაიჭრას უკვე გაცივებული. ამ შემთხვევაში, თითოეული ნაჭერი შეინარჩუნებს ფორმას, იქნება წარმოსადეგი და მადისაღმძვრელი. გაგვიზიარეთ თქვენი აზრი ჩვენთან და სხვა მკითხველთან!