ალბათ გსიამოვნებთ თქვენი ოჯახის მოსაწონი გემრიელი კერძების მომზადება! სამწუხაროდ, ჩვენ ხშირად არ გვაქვს საკმარისი დრო, სახსრები ან ამის განწყობა. მაგრამ არ ინერვიულოთ, გამოსავალი არსებობს ნებისმიერი სიტუაციიდან.
შეეცადეთ მაკარონის და ყაბაყის მომზადება, რომელიც იაფი, სწრაფი, უჩვეულო არომატის კომბინაციის კერძია. იმისდა მიუხედავად, რომ კერძი შეიცავს მაკარონს, აღმოჩნდება, რომ ძალზე მსუბუქია და ზომიერად დამაკმაყოფილებელი.
ინგრედიენტები
მაკარონი200 გ
ყაბაყი 450 გ
პომიდორი 4 ცალი
ბულგარული წიწაკა 3 ცალი
ხახვი 3 ცალი
ნიორი 2 კბილი
ოხრახუში 1 კონა
კვერცხი 3 ცალი
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.
მყარი ყველი 100 გრ
მომზადება
ყაბაყი გარეცხეთ და გახეხეთ. თუ ძველია, გაფცქვენით და ამოაცალეთ თესლები. მიღებულ მასას მოაყარეთ მარილი, რომ წვენი გამოსცეს.
მაკარონი მოხარშეთ ნახევრად, შემდეგ მოათავსეთ საწურზე და გააცივეთ.გამოაცალეთ წიწაკას თესლები და დაჭერით წვრილ ზოლებად. თუ წიწაკა პატარაა, აიღეთ 3 ცალი, და თუ ის დიდია, მაშინ ერთიც საკმარისი იქნება. ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად, ნიორი გაჭერით და წვრილად დავჭრათ.
გააცხელეთ ტაფა, მოშუშეთ ჯერ ნიორი, შემდეგ დაამატეთ ხახვი და წიწაკა და ყველაფერი ერთად მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ინგრედიენტები არ დარბილდება.
გახეხილ ყაბაყში ჩაახალეთ კვერცხი, დაამატეთ მარილი, წიწაკა, სანელებლები გემოვნებით და ათქვიფეთ ოდნავ.
ყაბაყის მასას დავამატოთ მაკარონი და მოშუშული მასა, პომიდორი გავჭრათ ოთხად, მწვანილი წვრილად დავჭრათ და ყველაფერი ავურიოთ.
წაუსვით საცხობ ფორმას მცენარეული ზეთი და დაასხით მასში ნარევი. ყველაფერი კარგად აურიეთ ისე, რომ ინგრედიენტები თხევად მასაში იყოს. თავზე დაახეხეთ მაგარი ყველის თხელი ფენა.
გამოაცხვეთ ღუმელში 200 ℃-ზე დაახლოებით 30-35 წუთის განმავლობაში. დააფარეთ ზედაპირზე ფოლგა, რომ არ დაიწვას. მიირთვით ცხელი არაჟანით ან თქვენი საყვარელი სოუსით.
ღუმელში გამომცხვარი ყაბაყის კერძი არა მარტო გემრიელი, არამედ სასარგებლოცაა. ის მოსწონს როგორც მოზრდილებს, ასევე ბავშვებსაც. შეინახეთ რეცეპტი და მოაწყვეთ სადღესასწაულო ვახშამი ოჯახის წევრებისთვის.