გამომცხვარი ქათმის ფილე ვაშლით
ქათამი არის პროდუქტი, საიდანაც შეგიძლიათ მოამზადოთ ასეული კი არა, ათასობით კერძი და ყველა მათგანი სრულიად განსხვავებული იქნება. გირჩევთ ფრინველის კერძი ამ რეცეპტით მოამზადოთ, რომელმაც დიდი ხანია მოიგო დიასახლისების გული!
სურნელოვანი ვაშლი, წვნიანი ქათმის ფილე მადისაღმძვრელი პომიდვრითა და ნივრის სოუსით – შესანიშნავი კომბინაციაა ვახშმისთვის.
ინგრედიენტები
ქათმის ფილე 300 გრ
რძე 70 მლ
ვაშლი 1 ცალი
პომიდორი 1 ც.
ნიორი 1 ც.
ხახვი 0,5 ც.
შავი წიწაკა გემოვნებით
ქათმის სუნელი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადება
გარეცხეთ ქათმის ფილე და გააშრეთ. დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
გაასუფთავეთ ვაშლები და დაჭერით ისეთივე ნაჭრებად, როგორც ქათამი. დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ქათამთან ერთად დაახლოებით 7 წუთი საშუალო ცეცხლზე, შემდეგ დაამატეთ ვაშლი და მოშუშეთ კიდევ 3 წუთი.
გახეხეთ პომიდორი და მოაყარეთ დაქუცმაცებული ნიორი, წიწაკა, მარილი, სანელებლები და მოასხით რძე. ქათამი ვაშლით მოათავსეთ ღრმა საცხობში, დაასხით ნიორი-ტომატის პასტა და შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე 10 წუთის განმავლობაში.
ამ გზით მომზადებული ქათამი შესანიშნავი იდეაა თუნდაც სადღესასწაულო სადილისთვის, ამიტომ გაითვალისწინეთ ეს რეცეპტი და მოუყევით თქვენს მეგობრებს ამის შესახებ!