მასზე უარს ცნობილი მოდელებიც კი არ ამბობენ! ფროგურტი – მეტი სიამოვნება, ნაკლები კალორია!

by ekaterine

იოგურტის ნაყინი

იოგურტში უფრო მეტი კალციუმი, პრობიოტიკები, ცილები და სხვა სასარგებლო კომპონენტებია. მეორეც, ის გაცილებით ნაკლებად კალორიულია. ასეთი დესერტის ჭამა შეიძლება მკაცრი დიეტის დროსაც კი წონის დაკლებისთვის.

იოგურტი ყველასთვის ხელმისაწვდომია და შეგიძლიათ შეარჩიოთ თქვენი გემოვნების მიხედვით.

პაპარაცულ ფოტოებშიც, ამ ნუგბარით ხელში, ბევრ ცნობილ ადამიანს შენიშნავთ. საქმე ის გახლავთ, რომ გაყინული იოგურტი, რომელსაც ხშირად ფროგურტითაც მოიხსენიებენ, ერთ-ერთი ყველაზე დაბალკალორიული სიამოვნებაა. მასზე უარს ცნობილი მოდელებიც კი არ ამბობენ!

მთავარი კი ის არის, რომ ფროგურტის მირთმევისას, კალორიებზე არ უნდა იფიქროთ!

 

გაყინული იოგურტის რეცეპტი

 

ფროგურტის მოსამზადებლად, თქვენ უბრალოდ უნდა ათქვიფოთ იოგურტი თაფლით და მოათავსოთ ნარევი საყინულეში. იოგურტის პორციისთვის დანამატების გარეშე დაგჭირდებათ:

150 გრ იოგურტი

2 ს.კ. თაფლი

3 ს.კ. ლიმონის წვენი

მარწყვის გაყინული იოგურტი

აიღეთ მარწყვი და იოგურტი 1:1 თანაფარდობით (თითოეული პროდუქტის დაახლოებით 70 გრ). მარწყვი უნდა იყოს გაყინული. ათქვიფეთ იოგურტი, თაფლი (1 სუფრის კოვზი სავსე) და ლიმონის წვენი (1.5 სუფრის კოვზი) სანამ კრემისებური გახდება. უკვე მზად არის! რჩება მხოლოდ ფროგურტის ფორმებში ჩასხმა და გაყინვა (მინიმუმ 6 საათი, და სასურველია მთელი ღამე).

ტროპიკული არომატის იოგურტის ნაყინი

ანანასის და ქოქოსის კომბინაცია ეგზოტიკის მოყვარულებს გულს მოუგებს. აიღეთ თანაბარი თანაფარდობა იოგურტის და გაყინული ანანასის ნაჭრების(თითოეული პროდუქტის 70 გრ) და ათქვიფეთ თაფლთან (1 ს.კ.) და ლიმონის წვენთა (1 სრული კოვზი). ანანასს აქვს საკმარისი მჟავიანობა, ამიტომ ფრთხილად უნდა იყოთ.

შემდეგ დაამატეთ ქოქოსი გემოვნებით. სხვათა შორის, მანამდე ცოტათი შეგიძიათ. ცივი დესერტი მზად არის!

შოკოლადი-ბანანის იოგურტის ნაყინი

აიღეთ 100 გრ გაყინული ბანანის ნაჭრები, დაამატეთ მათ 70 გრ იოგურტი, 1 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი, 1 ს.კ. თაფლი და დააბლენდერეთ, სანამ არ გახდება შოკოლადის მუსი. ვანილის ექსტრაქტის წვეთის დამატება ნაყინს კიდევ უფრო რბილს და სურნელოვანს გახდის.

მანგოს და ლაიმის იოგურტის ნაყინი

თუ თქვენ გაგიმართლათ და შეგხვდათ მწიფე მანგო, შეგიძლიათ მისი გემოვნებით გაამრავალფეროვნოთ ნაყინით. აიღეთ 100 გრ გაყინული მანგოს რბილობი, 70 გრ იოგურტი, 1-2 ს.კ თაფლი და 1.5 ს.კ. ლაიმის წვენი (ან ლიმონი). ათქვიფეთ ყველაფერი ბლენდერში და დაამატეთ ცოტა ცედრა უკვე მომზადებულ დესერტს.

ნაღების იოგურტის ნაყინი

არანაირი ხილი! ამიტომ, თქვენ დაგჭირდებათ მეტი იოგურტი. აიღეთ 150 გრ იოგურტი, შეურიეთ 50-70 გრ ნაღების ყველი, დაამატეთ 1 ს.კ. თაფლი და 1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი. ათქვიფეთ რამდენიმე წუთი, რის შემდეგაც შეგიძლიათ გაყინოთ იოგურტის დესერტი.

თაფლს საჭიროა არა მარტო დასატკბობად. ფაქტია, რომ შაქარი თხევადი ფორმით ხელს უშლის დიდი ყინულის კრისტალების წარმოქმნას. ამრიგად, ფროგურტი რბილი და ერთგვაროვანია, როგორც ქარხნული წარმოების ნაყინი. გარდა ამისა, დესერტი თაფლით ნამდვილად დიეტურია. ჩვენ გირჩევთ ამ ხუთი გემოვნებიდან თითოეული სცადოთ ფიგურაზე ფიქრის გარეშე.

Related Articles