აღდგომის დღესასწაული პასკის გარეშე სრულყოფილი არ არის. სააღდგომო ტორტი ამ ნათელი დღის მთავარი სიმბოლოა და, შესაბამისად, მისი მომზადება განსაკუთრებულ სიფრთხილეს მოითხოვს.
ბევრი რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ჩემი გული მაინც ამ რეცეპტმა მოიგო. ჯემის და თხილის შევსებით პასკა უგემრიელესი და ფაფუკი საკონდიტრო ცომისგან.
როგორ გამოვაცხოთ პასკა
ინგრედიენტები
1 გ მშრალი საფუარი (გამოსაცხობად)
250 მლ რძე
100 გრ კარაქი
50 გრ შაქარი
200 გრ ბრინჯის ფქვილი
200 გრ ხორბლის ფქვილი
0,5 ჩ.კ. მარილი
70 გრ ჯემი
100 გრ მოხალული კაკალი
1 კვერცხი
1 გ ვანილი
ინგრედიენტები მინანქრისთვის
50 გ შაქრის პუდრა
1 კვერცხი
1/4 ჩ.კ. მარილი
1 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი
ჩაასხით თბილი რძე ღრმა თასში, დაამატეთ მარილი, შაქარი და 70 გრ მდნარი კარაქი. საფუარის ჩაყრის შემდეგ, ყველაფერი კარგად აურიეთ და დაამატეთ 100 გრ ბრინჯის ფქვილი. გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ თბილ ადგილას 30 წუთის განმავლობაში.
ახლა კვერცხი და ვანილი დაამატეთ ცომს, ფქვილი და აურიეთ. კარგად მოზილეთ ცომი, სანამ ხელზე აღარ მიგეკრობა, ჩადეთ გუნდა თასში და დადგით თბილ ადგილას 1 საათის განმავლობაში.
ერთი საათის შემდეგ გაყავით ცომი 10 ნაწილად. თითოეული გუნდა გაათხელეთ.
პირველს წაუსვით კარაქი და მოაყარეთ დაჭრილი კაკალი, დაადეთ მეორე, რომელსაც ჯემს წაუსვავთ, მონაცვლეობით დაალაგეთ გათხელებული ცომი, ყველაზე ბოლოს წაუსვით მხოლოდ კარაქი.
დააფარეთ ფორმას, რომელშიც პასკას მოათავსებთ და დატოვეთ თბილ ადგილას 20 წუთის განმავლობაში, შემდეგ შეგიძლიათ გამოსაცხობად ღუმელში მოათავსოთ. აცხვეთ 35 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
სააღდგომო ნამცხვრების გაფორმება წარმოუდგენელია მინანქრის გარეშე. მის მოსამზადებლად, საფუძვლიანად ათქვიფეთ ცილა მარილთან ერთად, ჩაყარეთ შაქრის ფხვნილი, კაკაო და კვლავ ათქვიფეთ. ბოლოს დაამატეთ ლიმონის წვენი.
მოასხით ზემოდან გამომცხვარ პასკას.
თუ მოგეწონათ რეცეპტი, გაუზიარეთ მეგობრებს, რომ მათაც გამოაცხონ და გაილამაზონ სააღდგომო დღესასწაული ფაფუკი და გემრიელი პასკით!