თუ მოგწყინდათ პასკა მხოლოდ ქიშმიშით და ცუკატებით, გამოიყენეთ ჯემი.

by ekaterine

აღდგომის დღესასწაული პასკის გარეშე სრულყოფილი არ არის. სააღდგომო ტორტი ამ ნათელი დღის მთავარი სიმბოლოა და, შესაბამისად, მისი მომზადება განსაკუთრებულ სიფრთხილეს მოითხოვს.

ბევრი რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ჩემი გული მაინც ამ რეცეპტმა მოიგო. ჯემის და თხილის შევსებით პასკა უგემრიელესი და ფაფუკი საკონდიტრო ცომისგან.

როგორ გამოვაცხოთ პასკა

ინგრედიენტები

1 გ მშრალი საფუარი (გამოსაცხობად)

250 მლ რძე

100 გრ კარაქი

50 გრ შაქარი

200 გრ ბრინჯის ფქვილი

200 გრ ხორბლის ფქვილი

0,5 ჩ.კ. მარილი

70 გრ ჯემი

100 გრ მოხალული კაკალი

1 კვერცხი

1 გ ვანილი

ინგრედიენტები მინანქრისთვის

50 გ  შაქრის პუდრა

1 კვერცხი

1/4 ჩ.კ. მარილი

1 ს.კ. ლიმონის წვენი

1 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი

 

ჩაასხით თბილი რძე ღრმა თასში, დაამატეთ მარილი, შაქარი და 70 გრ მდნარი კარაქი. საფუარის ჩაყრის შემდეგ, ყველაფერი კარგად აურიეთ და დაამატეთ 100 გრ ბრინჯის ფქვილი. გადააფარეთ  სამზარეულოს პირსახოცი და დატოვეთ თბილ ადგილას 30 წუთის განმავლობაში.

кулич рецепт

ახლა კვერცხი და ვანილი დაამატეთ ცომს,  ფქვილი და აურიეთ. კარგად მოზილეთ ცომი, სანამ ხელზე აღარ მიგეკრობა, ჩადეთ გუნდა თასში და დადგით თბილ ადგილას 1 საათის განმავლობაში.

кулич без изюма

ერთი საათის შემდეგ გაყავით ცომი 10 ნაწილად. თითოეული გუნდა გაათხელეთ.

кулич в духовке

პირველს წაუსვით კარაქი და მოაყარეთ დაჭრილი კაკალი, დაადეთ მეორე, რომელსაც ჯემს წაუსვავთ, მონაცვლეობით დაალაგეთ გათხელებული ცომი, ყველაზე ბოლოს წაუსვით მხოლოდ კარაქი.

 

кулич готовим дома

დააფარეთ ფორმას, რომელშიც პასკას მოათავსებთ და დატოვეთ თბილ ადგილას 20 წუთის განმავლობაში, შემდეგ შეგიძლიათ გამოსაცხობად ღუმელში მოათავსოთ. აცხვეთ 35 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

кулич глазурь

სააღდგომო ნამცხვრების გაფორმება წარმოუდგენელია მინანქრის გარეშე. მის მოსამზადებლად, საფუძვლიანად ათქვიფეთ ცილა მარილთან ერთად, ჩაყარეთ შაქრის ფხვნილი, კაკაო და კვლავ ათქვიფეთ. ბოლოს დაამატეთ ლიმონის წვენი.

кулич домашний

მოასხით ზემოდან გამომცხვარ პასკას.

თუ მოგეწონათ რეცეპტი, გაუზიარეთ მეგობრებს, რომ მათაც გამოაცხონ და გაილამაზონ სააღდგომო დღესასწაული ფაფუკი და გემრიელი პასკით!

Related Articles