მრავალფენიანი ჩიზქეიქი შედედებული რძით

ჩიზქეიქი შეიძლება ეწოდოს ერთ-ერთ პოპულარულ დესერტს, მას თითქმის ნებისმიერ კაფეში ნახავთ. მისი მომზადების მრავალი ვარიანტი არსებობს. დღეს ჩვენ გვინდა წარმოგიდგინოთ ერთი მათგანი.

ჩიზქეიკი შედედებული რძით

ის არაჩვეულებრივია იმით, რომ შედგება შევსების 4 ფენისაგან, რომლებიც სრულყოფილ ჰარმონიაშია და ავსებენ ერთმანეთს. ასეთი დესერტის ტექსტურა რბილი და ნაღებისებური ხდება, ჭრილში ფენიანი გარეგნობა დამაინტრიგებელია და გიბიძგებთ შედედებული რძის ჩიზქეიქის მოსინჯვისკენ, თუნდაც  არ მოგწონდეთ ტკბილეული.

ინგრედიენტები

პეჩენია 200 გ

კარაქი 200 გრ

წყალი 2 ს.კ.

ხაჭო 1 კგ

კვერცხი 5 ცალი

შაქარი 160 გ

ვანილის პუდინგი 40 გ

ყაყაჩოს თესლი 200 გ

ხორბლის ფქვილი 1 ს.კ.

შედედებული რძე 400 გ

შავი შოკოლადი 100 გრ

რძე 80 გრ

არაჟანი 100 გრ

ჟელატინი 1 ჩ.კ.

მომზადება

დაფქვით პეჩენია, დაუმატეთ წყალი და 100 გრამი დარბილებული კარაქი, კარგად აურიეთ.

 

საცხობ ფორმაზე გაშალეთ პერგამენტი, დაყარეთ ზედ მომზადებული პეჩენიის მასა, გაშალეთ თანაბრად და დატკეპნეთ.

მოათავსეთ ფორმა მაცივარში.

 

გულსართის მოსამზადებლად, კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ გათეთრებამდე. 900გრამი ხაჭო ხორცსაკეპში გაატარეთ. აურიეთ ხაჭო და გოგლი-მოგლი და დაუმატეთ დარჩენილი კარაქი. მიქსერით ათქვიფეთ კარგად.

გაყავით 4 თანაბარ ნაწილად.

 

ერთ ნაწილში დაამატეთ ყაყაჩო  ფქვილში არეული, მეორეში – 200 მლ შედედებული რძე, მესამეში – შოკოლადი რძეში გამდნარი, ხოლო მეოთხეში – დარჩენილი ხაჭო. კარგად აურიეთ თითოეული ნაწილი.

 

მაცივრიდან გამოიღეთ ფორმა და ზედ მონაცვლეობით დადეთ 2-3 ს.კ. თითოეული გულსართი.

 

გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- ზე და გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში ნამცხვარი, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 140 ° C- ზე და გამოაცხვეთ კიდევ 50 წუთის განმავლობაში. მზა ჩიზქეიქი გააციეთ გახსნილ  ღუმელში.

 

მოამზადეთ მინანქარი: დაასხით ჟელატინს წყალი და 15 წუთი დატოვეთ. არაჟანი და დარჩენილი შედ. რძე აურიეთ. მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ჟელატინი. კარგად აურიეთ და გააციეთ.

მოასხით ჩიზქეიქს ზემოდან და 6 საათის განმავლობაში შედგით მაცივარში.

 

Loading...