მნიშვნელოვანია, რომ მომზადებისთვის გამოიყენოთ ყველაზე მაღალი ცხიმიანობის ნაღები: მინიმუმ 30%.
შოკოლადის მუსი-დესერტი
ინგრედიენტები
მუქი შოკოლადი 100 გ
კაკაოს ფხვნილი 15 გრ
წყალი 6 ს.კ.
რძე 250 მლ
კრემი 200 მლ
შაქარი 30 გ
შედედებული რძე 50 გრ
ჟელატინი 8 გ
მომზადება
დაჭერით რაც შეიძლება თხლად შოკოლადი. ცალკე კაკაოს შეურიეთ 2 ს.კ. ცხელი წყალი და კარგად აურიეთ.
ჟელატინს დაასხით 4 ს.კ. წყალი და 15 წუთი დატოვეთ. შემდეგ გაადნეთ მიკროტალღურში.
თასში გაათბეთ რძე საშუალო ტემპერატურაზე, დაამატეთ ნაღები, შაქარი, შედედებული რძე. გააგრძელეთ გათბობა და უწყვეტად ურიეთ სანამ სითხეზე გამოჩნდება ბუშტები. დაამატეთ წინასწარ მომზადებული პასტა, კაკაოს ფხვნილი და წყალი. კარგად ავურიოთ ისე, რომ ნარჩენები არ დარჩეს.
დაამატეთ დაჭრილი შოკოლადი, ურიეთ სანამ პატარა ნაჭრები არ დადნება. გამორთეთ ცეცხლი. დაამატეთ მდნარი ჟელატინი, აურიეთ, გაწურეთ წვრილ საცერში.
თასი შოკოლადის მასით მოათავსეთ ყინულიანი წყლით სავსე თასშიდა დატოვეთ გაციებამდე. ურიეთ სანამ არ გასქელდება.
ჩაასხით ფორმაში გაფენილ ცელოფანზე, შედგით მაცივარში 8 საათის განმავლობაში.
სანამ მიირთმევთ, გაყინული მუსი ამოიღეთ ფორმიდან, მოხსენით ცელოფანი. სურვილისამებრ მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი, გახეხილი შოკოლადი, წაუსვით ათქვეფილი ნაღები. თვითონ დესერტი შეუდარებელია, მაგრამ ხილი და კენკრა იდეალურად შეავსებს მის გემოს.