POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

კერძი, რომელიც ყველასთვის ნაცნობია ბავშვობიდან. ერთი შეხედვით ჩვეულებრივი გუფთაა, მაგრამ განსხვავებული შემადგენლობით და საოცარი არომატით!.

by ekaterine სექტემბერი 23, 2019
სექტემბერი 23, 2019

არსებობს მცდარი წარმოდგენა, რომ გუფთის მომზადება მხოლოდ ხორცისგან შეგიძლიათ.  მაგრამ გუფთის ბურთები შეიძლება ძალიან განსხვავებული იყოს: ხორციდან, თევზიდან, ოსპიდან, სოკოდან, წიწიბურადან, სოუსით ან ყველით. თუ თქვენ შეჩვეული ხართ გუფთის მხოლოდ ხორცისგან მომზადებას და არ გსურთ უარი თქვათ ჩვეულებრივ რეცეპტზე, გირჩევთ შეიტანოთ მცირე ცვლილებები, ოჯახი აღფრთოვანებული იქნება.

გეტყვით, რომ ეს არ არის მხოლოდ სოკოს გუფთა. მზარეულმა ცოტა იეშმაკა, ერთმანეთში აურია ხორცი და სოკო. არ არის აუცილებელი ცხიმში შეწვათ. ჩააწყეთ ღრმა ჭურჭელში და დაასხით სოუსი. არომატი მთელ სამზარეულოს მოიცავს და გარეთაც გააღწევს. ცოტა ხანში გუფთის დაგემოვნების მსურველთა გრძელი რიგი დადგება.

ინგრედიენტები

ღორის ფარში 450 გრ

სოკო  300 გ

მყარი ყველი 80 გრ

ხახვი 1 ცალი

ნიორი 2 კბილი

ბრინჯი. 175 გ

წყალი 160 მლ

პომიდორი 2 ცალი

ტომატის წვენი 200 მლ

ხორბლის ფქვილი 3 ს.კ.

სმეტანა, 4-5 ს.კ.

კამა 1 ჩ.კ

შაქარი 1 ჩ.კ.

მარილი და პილპლი გემოვნებით

მომზადება

მოხარშეთ ბრინჯი, გადაავლეთ ცივი წყალი და დადგით.

გაასუფთავეთ ხახვი და დაჭერით. ხახვი, სოკო და ნიორი დააბლენდერეთ.

მოამზადეთ ფარში. თასში აურიეთ ხორცის ფარში და დაბლენდერებული ფარში, დაამატეთ მოხარშული ბრინჯი, მარილი, პილპილი, დაჭრილი კამა, გახეხილი ყველი. ყველაფერი კარგად აურიეთ.

სანამ გუფთებს მოამზადებთ, დაისველეთ ხელი ცივი წყლით, მომზადებუი ბურთები მოათავსეთ ერთ ფენად გაზქურის ფორმაში.

დაჭერით პომიდორი ნაჭრებად. დაამატეთ ტომატის წვენი, შაქარი, არაჟანი და აურიეთ.

ფქვილი კარგად გახსენით წყალში და აურიეთ ტომატიან მასაში.

დაასხით ფორმაში მოთავსებულ გუფთებს ზემოდან. თავზე გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და 180 გრადუსზე შედგით ერთი საათით.

გემო ნამდვილად საოცარია. გუფთა ნაზი და წვნიანია, სოკო კი კერძს ახალ არომატს სძენს. გაუზიარეთ მეგობრებსაც, რომ მათაც ისიამოვნონ ახალი კერძით.

 

0 FacebookEmail
previous post
თუ გსურთ ლამაზი, ხშირი და მაგარი თმა, ბოშური ლოსიონები თქვენთვისაა. ასევე ის დაგიცავთ თმის ცვენისა და გამელოტებისგან.
next post
მსუბუქი, პიკანტური სალათი “წითელი ზღვა”

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    ფაიფურივით კანი 40 წლის შემდეგაც. შოკისმომგვრელი განსხვავება პირველი გამოყენების შემდეგ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა