ვაშლის ნამცხვარი ამ რეცეპტით ისეთი არომატულია, რომ გამოცხობის დროს მაგნიტივით იზიდავს ყველას სამზარეულოსკენ.
ტკბილი ფირფიტები დნება პირში მოხვედრისთანავე და ისეთი რბილია, რომ შეგიძლიათ ტუჩებით მოკბიჩოთ, ხოლო ნაზი გულსართი საოცარ მომჟავო გემოს აძლევს ნამცხვარს.
ვაშლის ნამცხვარი
ინგრედიენტები ნამცხვრებისთვის
250 გრ კარაქი
550 გრ ფქვილი
18 გრ გამაფხვიერებელი
2 კვერცხი
250 გრ შაქარი
3 ს.კ. არაჟანი
შაქრის პუდრი დეკორაციისთვის
კრემის ინგრედიენტები
1 კგ ვაშლი
250 გრ შაქარი
250 გრ კარაქი
ვანილის შაქარი გემოვნებით
მომზადება
კარაქი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ გაცრილ ფქვილს.
ასრისეთ ერთმანეთში.
ათქვიფეთ შაქარი და კვერცხი ცალკე.
დაამატეთ არაჟანი და ათქვიფეთ მიქსერით.
კვერცხის ნაზავი ფქვილში შეურიეთ.
მოზილეთ რბილი ცომი.
დააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში 1 საათის განმავლობაში.
ამის შემდეგ, ცომიდან ჩამოაყალიბეთ ძეხვი და გაყავით 5-6 თანაბარ ნაწილად.
გაათხელეთ თითოეული ოთხკუთხა ფურცელი საცხობი ფურცლის ზომაზე.
გამოაცხვეთ ღუმელში, რომელიც გაცხელებულია 180 გრადუსამდე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
გასუფთავებული ვაშლი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
ჩადეთ ქვაბში. დაამატეთ შაქარი და კარაქი.
მოთუშეთ დაბალ სითბოზე 20-30 წუთის განმავლობაში.
თანაბრად გაანაწილეთ თბილი კრემი ყველა ფირფიტის ზედაპირზე.
ფირფიტები დაალაგეთ ერთმანეთზე. ზემოდან მოაყარეთ ნამცხვრის ნაფხვენში არეული ვაშლი და ზემოდან შაქრის პუდრა.
დატოვეთ 12 საათით მაცივარში და შემდეგ გემრიელად მიირთვით!