აღმოსავლეთის დედოფალი! – როგორ მოვამზადოთ ყველაზე გემრიელი ბაქლავა.

by ekaterine

თურქული ბაქლავა

ბაქლავა არის წვნიანი მრავალ ფენიანი ცომის პროდუქტი. ბაქლავის დამზადების ხელოვნება სათავეს სპარსეთიდან იღებს, თუმცა თურქეთიც აცხადებს, რომ ამ სიტკბოს სამშობლოა. ცომის გადახვევის ტექნიკა წარმოუდგენლად რთულია, ის მოითხოვს მაქსიმალურ ზრუნვას და უნარებს! ძველად, ბაქლავას რეცეპტები საგულდაგულოდ იყო დაცული უცხო ადამიანებისგან, გადადიოდა ოსტატიდან ოსტატზე.

ვა

 

შემადგენლობა:

150 გრ მოხარშული შედედებული რძე

2 ფურცელი ლავაში

150 გ კარაქი

50 გრ ფხვნილი შაქარი

150 გრამი ნიგოზი

10 გ დარიჩინი

მომზადება

გაადნეთ კარაქი, ლავაშის ერთი ფირფიტა გაშალეთ, გადაუსვით კარაქი და შემდეგ მოხარშული შედ. რძე, მოაყარეთ დარიჩინი და დაჭრილი ნიგოზი, დააფარეთ მეორე ლავაში. გადაახვიეთ რულეტივით, ზემოდან გადაუსვით კარაქი. წყალში დასველებული დანით დაჭერით ნაჭრებად და დააწვეთ გამოსაცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხეთ 15 წუთით 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოცხობამდე 5 წუთით ადრე შეგიძლიათ დაასხათ ზემოდან თაფლი, ნაჭრები გახდება კარამელისებური. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles