თურქული ბაქლავა
შემადგენლობა:
150 გრ მოხარშული შედედებული რძე
2 ფურცელი ლავაში
150 გ კარაქი
50 გრ ფხვნილი შაქარი
150 გრამი ნიგოზი
10 გ დარიჩინი
მომზადება
გაადნეთ კარაქი, ლავაშის ერთი ფირფიტა გაშალეთ, გადაუსვით კარაქი და შემდეგ მოხარშული შედ. რძე, მოაყარეთ დარიჩინი და დაჭრილი ნიგოზი, დააფარეთ მეორე ლავაში. გადაახვიეთ რულეტივით, ზემოდან გადაუსვით კარაქი. წყალში დასველებული დანით დაჭერით ნაჭრებად და დააწვეთ გამოსაცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხეთ 15 წუთით 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოცხობამდე 5 წუთით ადრე შეგიძლიათ დაასხათ ზემოდან თაფლი, ნაჭრები გახდება კარამელისებური. გემრიელად მიირთვით!