• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ალუბლის ჩირს ვამზადებ ძალიან მარტივად! სიგიჟემდე მიყვარს მისი ტკბილ-მჟავე გემო!

by ekaterine აპრილი 16, 2019
აპრილი 16, 2019

ამ რეცეპტის სწავლის შემდეგ უკვე ორი წელია ალუბალს ასე ვინახავ ზამთრისთვის. მას ვერ შეედრება გაყინული ან დაკონსერვებული ალუბალი. მისი ტკბილ-მჟავე გემო სასიამოვნოს ხდის ნებისმიერ დესერტს. პირველად ნაყოფი უნდა მოადუღოთ სიროფში, შემდეგ გააშროთ ღუმელში ან სპეციალურ საშრობში.

მერწმუნეთ ნამდვილად ღირს მისი მომზადება, რადგან საოცარი დანამატია დესერტებში ან უბრალოდ მიირთვით ჩაისთან ერთად.

2,5 კგ. ალუბლისგან მიიღებთ 500 გრ. ჩირს და 1 ლიტრ წვენს.

ინგრედიენტები

ალუბალი 2,5 კგ.

შაქარი 1 კგ.

დაასხით გარჩეულ ალუბალს ცივი წყალი და 20 წუთი გააჩერეთ. შემდეგ გარეცხეთ გამდინარე წყალში.

გამოაცალეთ კურკა, ფენა-ფენა მოაყარეთ შაქარი და 4-5 საათი გააჩერეთ, რომ წვენი გამოსცეს.

გადაწურეთ წვენი ქვაბში და წამოადუღეთ. ჩაყარეთ ალუბალი სიროფში და ნელ ცეცხლზე 10 წუთი ადუღეთ.

მაშინვე გადაწურეთ წვენი და სტერილურ ქილაში შეინახეთ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბისკვიტების დასანამად.

საცხობ ფორმაზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი. გაშალეთ ალუბალი ერთ ფენად ისე, რომ ერთმანეთთან მჭიდროდ არ იყოს.

80 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 1,5 საათით შედგით, შემდეგ დაუწიეთ ტემპერატურას 50 გრადუსამდე და კიდევ 2,5 საათის განმავლობაში გააჩერეთ.

მზა ჩირი უნდა იყოს რბილი და არ უნდა გასდიოდეს წვენი. ასეთი სახით შეგიძლიათ მინის ქილაში ცივ ადგილას, მაგალითად, მაცივარში შეინახოთ.

6
FacebookEmail
previous post
წამყვანი ოფთალმოლოგის ამ რეცეპტმა ათასობით ადამიანს გაუუმჯობესა მხედველობა. მიიღე ერთი კვირა და შეხედე სამყაროს ლინზებისა და სათვალის გარეშე!
next post
გამაგრილებელი დესერტი, რომელიც არ ასუქებს. დიეტის დროს საუზმეზე მივირთმევ, უკვე დეპრესიის გარეშე ვებრძვი ზედმეტ კილოგრამებს!

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 4

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC