კერძი რომ არ მოგბეზრდეთ, მუდმივად უნდა ჩაატაროთ ექსპერიმენტი.

by ekaterine

შემადგენლობა:

ძროხის ღვიძლი 500 გ

ქამა სოკო 70-100 გ

კარტოფილი 300 გ

ხახვი 2 ცალი.

კვერცხის 4 ცალი.

ბარდა 100 g

ბეკონი 50 გ

ნიორი 2-3 კბილი.

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

კამა გემოვნებით.

ბულგარული წიწაკა 1 ც.

დაფნის ფოთოლი 1 ცალი.

პილპილი, მარილი გემოვნებით.

მომზადება

პილპილიან და მარილიან წყალში მოხარშეთ კარტოფილი დაფნის ფოთოლთან ერთად. დაჭერით კუბიკებად. გარეცხეთ და დაჭერით ძროხის ან ქათმის ღვიძლი.

ტაფაზე გააცხელეთ დაჭრილი ბეკონი, თუ საჭიროა, დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და სოკო, მოშუშეთ 5-7 წუთი. დაამატეთ დაჭრილი ღვიძლი. კიდევ 3-5 წუთის განმავლობაში ურიეთ.

ჩაყრეთ ტაფაში მწვანე ბარდა, დაჭრილი ნიორი, მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით და დაჭრილი კარტოფილის კუბიკები, აურიეთ ყველაფერი კარგად. გარეცხეთ და დაჭერით წვრილად და გრძლად ბულგარული წიწაკა.

ღრმა თეფშში მარილთან ერთად ათქვიფეთ კვერცხები. გამოსაცხობ ფორმაში ჩაასხით მოშუშული მასა და დაასხით ათქვეფილი კვერცხი. ზემოდან გააფორმეთ დაჭრილი მწვანილით და ბულგარული წიწაკით. შედგით ღუმელში და გამოაცხეთ 190 გრადუსზე 30 წუთით.

Related Articles