ასეთი კერძის მომზადება თქვენგან რაიმე კონკრეტულ უნარ-ჩვევებს არ მოითხოვს. მომზადების დროის შესამცირებლად იყიდეთ მზა ფილე. ეს რეცეპტი საკმაოდ პოპულარულია, მაგრამ შეწვის სპეციფიკური მეთოდის წყალობით, კოტლეტი შიგნიდან ძალიან წვნიანია, გარედან კი ხრაშუნა.
ამავდროულად, ხეკის თევზის კოტლეტი საკმაოდ დიეტურია. 100 გრ შეიცავს მხოლოდ 138 კკალს, ბევრ ცილას და ცოტა ცხიმს. თუ არ გიყვართ შემწვარი თევზი, თავისუფლად მოათავსეთ თევზი ორთქლის აბაზანაზე ან ღუმელში. თუმცა, იმისთვის, რომ თევზის გემო 100%-ით შეიგრძნოთ გირჩევთ კოტლეტი ახალ ბოსტნეულის სალათს ან ფუმფულა ბრინჯს შეუთავსოთ.
როგორ მივირთვათ თევზის კოტლეტი
ზოგიერთი დიასახლისი ამ კერძისთვის ხახვითა და სტაფილოებით ამზადებს პომიდორ-არაჟანის სოუსს. გემო აქვს თევზის გუფთის. მაგრამ თუ მოგწონთ უფრო სქელი და ხრაშუნა კოტლეტები, მაშინვე მიირთვით შეწვის შემდეგ. გემო და არომატი ღვთაებრივია. დასასრულს, არ დაგავიწყდეთ კერძის მორთვა მწვანილებით სიახლისა და სილამაზისთვის.
ინგრედიენტები
თეთრი თევზის ფილე 500 გრ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
ხმელი-სუნელი 1 ს/კ
პურის საფანელი 6 ს.კ.
კვერცხი 1 ც
ხახვი გემოვნებით
მომზადება
თევზი კარგად გარეცხეთ, მოაცილეთ ფარფლები, ქერქები და ძვლები, თუ ფილეს არ იყენებთ.
შემდეგ ფილე გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან დააბლენდერეთ.
გაფცქვენით ხახვი, დაჭერით 4 ნაწილად და თევზის შემდეგ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.
მიღებულ დაფქულ ფარშს დაუმატეთ კვერცხი და თქვენი საყვარელი სანელებლები (კარგი ხმელი-სუნელთან ერთად). მარილი და პილპილი. აურიეთ ყველაფერი.
ხელით მოამზადეთ საშუალო ზომის კატლეტები და ამოავლეთ პურის საფანელში ან (ბრინჯის ფქვილში).
პერგამენტის ნაჭერი დააფინეთ ტაფაზე. წაუსვით ქაღალდს 1 ს.კ. ზეთიდა მოათავსეთ გაზქურაზე.
შეწვით პირველი მხარე ღია სახურავით, მეორე მხარე დახურული სახურავით. მზადაა!
ასევე, ასეთი კატლეტები კარგად უძლებს გაყინვას. ამიტომ, თუ ნახევარფაბრიკატების მოყვარული ხართ, გირჩევთ ერთდროულად რამდენიმე პორცია მოამზადოთ და გაყინოთ.