წარმატებულ სოუსს შეუძლია რადიკალურად შეცვალოს მაკარონის გემო, ჩვეულებრივი კერძი პატარა დღესასწაულად აქციოს. აიღეთ ერთ-ერთი ასეთი რეცეპტი.

by ekaterine

ყველაზე ხშირად ადამიანები იყოფა 2 ტიპად: კარტოფილის მოყვარულები და მაკარონის მოყვარულები. თუ ამ უკანასკნელს მიეკუთვნებით, მაშინ შემდეგი რეცეპტი გამოგადგებათ იმაზე მეტად, ვიდრე ოდესმე. გეტყვით, თუ როგორ მოამზადოთ ხორცის სოუსით სრულყოფილი მაკარონი საქონლის ხორცისგან.

დამიჯერეთ, ეს ხელმისაწვდომი, გემრიელი და ძალიან ნოყიერი კერძი მოეწონება ყველაზე გამომგონებელ გურმანებსაც კი. თქვენ შეისწავლით თუ როგორ უნდა მოამზადოთ მაკარონი ახალი, უფრო თანამედროვე ინტერპრეტაციით. ამასთან, ჭეშმარიტად წარმატებულ სოუსს შეუძლია რადიკალურად შეცვალოს რაიმეს გემო, ჩვეულებრივი კერძი გადააქციოს პატარა დღესასწაულად. ინგრედიენტები, რომლებიც ქმნიან ამ რეცეპტს, ხელმისაწვდომია ნებისმიერ სამზარეულოში. აბა, დავიწყოთ?

გამოიყენეთ მაკარონი, რომელიც დამზადებულია ექსკლუზიურად მყარი ხორბლისგან. ამ გზით თქვენ შეინარჩუნებთ მზა კერძის ყველაზე სწორ კონსისტენციას. დაფქულ ხორცს შეგიძლიათ ნებისმიერი სანელებლები დაუმატოთ. ნივრის ფხვნილი მას პიკანტურ არომატს მისცემს, ხოლო შებოლილი პაპრიკა და კარი ნათელ გემოს და ფერს შესძენს. სოუსი შესანიშნავია არა მხოლოდ მაკარონის, არამედ ნებისმიერი სხვა გვერდითი კერძისთვის.

ინგრედიენტები

მაკარონი 400 გრ

მარილი 1მწიკვი

საქონლის ხორცი 400 გრ

დაფნის ფოთოლი 2 ც

ხახვი 1 ც

ნივრის ფხვნილი 0,5 ჩ.კ.

ბულგარული წიწაკა 1 ც

ხმელი ოხრახუში გემოვნებით

ტომატის პასტა 1 ს.კ.

მომზადება

მოხარშეთ მაკარონი ნახევრად მზადყოფნამდე. წყალი უნდა დარჩეს შემდგომი გამოყენებისთვის.

ხახვი დავჭრათ პატარა კუბიკებად, დავასხათ მცენარეული ზეთი და დავდგათ დაბალ ცეცხლზე.

ხახვი შეწვით 5-7 წუთის შემდეგ ხახვი მოვაყაროთ ტაფაზე, შევწვათ მაღალ ცეცხლზე, სანამ ხორცი არ გამუქდება.

3 წუთის შემდეგ შიგთავსს დაუმატეთ ტომატის პასტა, მარილი, ხმელი ნიორი და ოხრახუში. მოხარშეთ ნარევი კიდევ ერთი წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაასხით ხორცს მაკარონის ბულიონი.

მოაყარეთ დაფნის ფოთოლი და წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა. მოხარშეთ ნარევი დაბალ ცეცხლზე 15–20 წუთის განმავლობაში სახურავით.

მომზადებულ ნარევს დაუმატეთ მაკარონი და შეურიეთ ინგრედიენტები ერთ ჭურჭელში. გააჩერეთ მაკარონი ფაქტიურად კიდევ 5 წუთის განმავლობაში და უკვე მზად არის. გემრიელად მიირთვათ.

მზა კერძს მოაყარეთ მწვანე ხახვი. ასეთი მაკარონი წარმოუდგენლად გემრიელი და მადისაღმძვრელი გამოდის. ეს უბრალოდ შესანიშნავი ვარიანტია სადილისთვის.

Related Articles