დაიჭირეთ სამი მარტივი ხრიკი განსაკუთრებული სოკოს გემოსთვის.

by ekaterine

ყურებს ვერ ვუჯერებდი: კოლეგამ მასწავლა, როგორ მოვამზადო იდეალური სოკოს წვნიანი

ერთხელ, საყვარელი კერძების განხილვისას, კოლეგამ მიამბო, როგორ ამზადებს სრულყოფილ სამარხვო სოკოს სუპს. და, სიმართლე გითხრათ, წარმოდგენაც არ მქონდა, რომ ჩვეულებრივი შამპინიონის წვნიანი შეიძლებოდა ასეთი არომატული და გემრიელი ყოფილიყო. და რაც მთავარია, ის არა მხოლოდ სწრაფად იხარშება, არამედ აბსოლუტურად ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებისგან შედგება.

კონცენტრირებული სოკოს არომატი არის ის, რაც მე განსაკუთრებით მიყვარს ამ პირველში. ეს წვნიანი შეიძლება იყოს სამარხვო: რეცეპტს არ სჭირდება არც ხორცის ბულიონი და არც არაჟანი. მაგრამ, თუ ეს თქვენთვის არ არის მნიშვნელოვანი, მაშინ, ბუნებრივია, შეგიძლიათ მოხარშოთ ძროხის ან ქათმის ნახარშით. შედეგი არის ძალიან ნოყიერი და მდიდარი კერძი ჯადოსნური გემოთი.

სამარხვო სოკოს სუპი: მომზადების სამი ხრიკი

პირველი ხრიკი არის ის, რომ ეს არის მსუბუქად შემწვარი სოკო, რომელიც გვაძლევს ნათელ, მდიდარ არომატს. რთული იქნება ამ საკითხში ჰარმონიის მიღწევა ჩვეულებრივი მოხარშული სოკოთი. მეორე: მოათავსეთ სოკო კარგად გახურებულ ტაფაში ზეთის გარეშე. ტაფა უფრო დიდი უნდა იყოს, რომ სოკო იყოს შემწვარი და არა “ორთქლზე მოხარშული”. მოხარშეთ ისინი საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე, თავდახურული. რაც შეეხებალაფშას? ეს კიდევ ერთი დახვეწილობაა. სწორი კონსისტენციისთვის ცალკე მოვხარშოთ და დავამატოთ უკვე მომზადებულ წვნიანს.

ინგრედიენტები

შამპინიონები 200 გ

ხმელი სოკო 30 გრ

სტაფილო 1 ც

ხახვი 1 ც

ნიახურის ფესვი გემოვნებით

ოხრახუშის ფესვი 2 ც

კარტოფილი 3 ც

მზესუმზირის ზეთი 50 მლ

მარილი 1 ჩ/კ

ლაფშა 80 გრ

მომზადება

დასაწყისისთვის, გახეხეთ ან თხლად დაჭერით სტაფილო, ოხრახუშის ფესვი და ნიახურის ფესვის პატარა ნაჭერი. თუ გსურთ, სტაფილო შეიძლება გამოტოვოთ.

ხახვი დავჭრათ კუბიკებად. თუ წვნიანი სამარხვოა, შეწვით ყველაფერი მცენარეულ ზეთში. თუ არა, შეიძლება შეიწვას  ცოტაოდენი კარაქით. გამხმარ სოკოს დაასხით ცივი წყალი და გააჩერეთ 20-30 წუთი. შემდეგ გადაწურეთ წყალი, მაგრამ არ გადააქციოთ: სუპისთვის დაგვჭირდება. შემდეგ დავამატოთ წყალი და მოვხარშოთ.

შეწვით ახალი სოკო (შამპინიონი ან გარეული სოკო) დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში. არ არის საჭირო სოკოსთვის მარილის მოყრა (ზედმეტი წვენის თავიდან ასაცილებლად).

გასუფთავებული კარტოფილი დავჭრათ კუბებად ან ზოლებად. შეწვით მცირე რაოდენობით მცენარეულ ზეთში: სახურავის გარეშე ნახევრად მზადყოფნამდე. კარტოფილი ოდნავ უნდა დაიბრაწოს.

დაამატეთ კარტოფილი წყალში, სადაც მშრალი სოკოა მოხარშული და ყველაფერი ადუღეთ, სანამ თითქმის არ იქნება მზად. დაამატეთ მოშუშული ბოსტნეული და სოკო. თუ სასურველია, შეგიძლიათ დაჭერით თქვენი საყვარელი მწვანილი.


მარილი დაამატეთ და მოხარშული მაკარონი, სანელებლები გემოვნებით. სურვილისამებრ შეგიძლიათ არაჟანი მოასხათ მზადყოფნამდე 2 წუთით ადრე.

მომზადების ეს უძველესი მეთოდი ბევრს იძლევა: სოკოს მდიდარ არომატს, გემოს და ლამაზ გარეგნობას. საერთო ჯამში, ნამდვილად ღირს ცდა. ჩვეულებრივ, ამ პირველ კერძს მივირთმევ შემწვარ ხრაშუნა ნივრიან პურებთან ერთად.

Related Articles