ამ დესერტს უსწრაფესად ვამზადებ (სტუმრების მოსვლამდე) და ყოველთვის მრჩება დროც.

by ekaterine

ქოქოსის ღვეზელი უგემრიელესია მაშინაც კი, სანამ თბილია

გერმანიაში ცომეულის ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი სახეობაა ქოქოსის ღვეზელი შაქრის ქერქით. ეს ღვეზელი ძალიან ტკბილი და წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. ამიტომ, საკმაოდ რთულია წინააღმდეგობის გაწევა ასეთი დესერტის შემდეგი ნაჭრის მიღებაზე. როგორ მზადდება სურნელოვანი ქოქოსის კეფირის ღვეზელი გერმანული რეცეპტის მიხედვით?

ამისათვის თქვენ უნდა გამოიყენოთ ყველაზე ხელმისაწვდომი პროდუქტები, რომელთა უმეტესობას აუცილებლად ნახავთ თქვენს სამზარეულოში. ამიტომ ასეთი დესერტი შეიძლება სასწრაფოდ გამოცხვეს (სტუმრების მოსვლამდე). თქვენ არ გჭირდებათ მაღაზიაში სირბილი ინგრედიენტებისთვის ან დიდი დროის დახარჯვა მომზადებაში.

როგორ გამოვაცხოთ ქოქოსის ღვეზელი კეფირით

პატარა ნიუანსი. პროცესის დროს ღვეზელის შაქრის ქერქი რომ არ დაიწვას, აუცილებლად გამოიყენეთ ფოლგა. დაფარეთ ტაფის შიგთავსი გამოცხობიდან 15 წუთის შემდეგ. ასე თავიდან აიცილებთ დესერტის დამწვარი ზედა ნაწილის მიღებას.

ინგრედიენტები

კეფირი 250 მლ

შაქარი 250 გრ

ხორბლის ფქვილი 240 გრ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ

ვანილის შაქარი 10 გრ

მარილი 0,25 ჩ/კ

კვერცხი 1 ც

ქოქოსის ფანტელები 100 გრ

მომზადება

ჩაასხით კეფირი ღრმა თასში. დაამატეთ 100 გრ შაქარი და კვერცხი. მსუბუქად ათქვიფეთ ყველაფერი, სანამ არ გახდება გლუვი. დაუმატეთ ვანილის შაქარი და მარილი. ისევ კარგად აურიეთ.

ხორბლის ფქვილი გაცერით კეფირის ნარევში. ცომისთვის დაამატეთ გამაფხვიერებელი. ყველა ინგრედიენტი აურიეთ ხელის სათქვეფით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

მოამზადეთ ზემოდან მოსაყრელი. ჩაყარეთ ქოქოსის ფანტელები ღრმა კონტეინერში. დაამატეთ 150 გრ შაქარი. კარგად აურიეთ ისინი.

საცხობი ტაფის ფსკერზე მოათავსეთ პერგამენტი. შეზეთეთ მისი გვერდები მზესუმზირის ზეთით. ცომი მოათავსეთ ტაფაში და გაათანაბრეთ ღვეზელის ნიჩბის გამოყენებით.

ზემოდან მოაყარეთ ქოქოსის შაქრის ნარევი, თანაბრად გაანაწილეთ. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ღვეზელს ფოლგა გადააფარეთ. შედგით ღუმელში კიდევ 15 წუთის განმავლობაში.

იმისათვის, რომ ცომეული უფრო ნაზი იყოს, გირჩევთ აიღოთ დამატებით 200 მლ ნაღები. ღვეზელი გამოიღეთ ღუმელიდან. გააკეთეთ მასში რამდენიმე ნაჩხვლეტი. შემდეგ ცხელ ცომეულს დაასხით 10%-იანი ცხიმიანი ნაღები. მას შემდეგ, რაც ღვეზელი გაცივდება, ის შეიძლება დავჭრათ და მივირთვათ. გაჟღენთილ ცომეულს ექნება ნაზი კრემისებური გემო და გემრიელი არომატი.

 

Related Articles