ფქვილის გარეშე და შაქრის მინიმალური რაოდენობით. ნება მიეცით საკუთარ თავს მიირთვას კიდევ ერთი ნაჭერი!

by ekaterine

მე და ჩემი დაქალები, სტუდენტური ტრადიციის მიხედვით, ყოველ პარასკევს ჩემს სახლში ვიკრიბებით. ჩვენ ვსაუბრობთ, განვიხილავთ სიახლეებს, ვუყურებთ ფილმს და, რა თქმა უნდა, ვზეიმობთ სამუშაო კვირის დასრულებას. სანამ ქმრები და შვილები მარტო მხიარულობენ, ჩვენ აქტიურად ვსვამთ ჩაის და ვჭამთ ხელნაკეთ ტკბილეულს. მაღალკალორიული დესერტების ნაცვლად, როგორც მზრუნველი დიასახლისი, ჩვეულებრივ სუფრაზე ჯანსაღ ტორტს ვდებ. მე მას სპეციალური რეცეპტით ვამზადებ.

ვინაიდან შვრიის ფაფა ყოველთვის ჩემი დიეტის ნაწილია, მე ყოველთვის მაქვს რამდენიმე დამატებითი პაკეტი  ჩემი სამზარეულოს კარადის ზედა თაროზე. და დაახლოებით კვირაში ერთხელ მაინც ვიყენებ. მაგალითად, საოცარ დიეტურ ფუნთუშებს ან ნამცხვარს ვამზადებ. ამ უკანასკნელს დღეს განიხილავენ.

ინგრედიენტები

შვრიის ფაფა 1,5 ჭიქა

ხაჭო 200 გრ

იოგურტი 2 ს.კ.

რძე 0.5 ჭიქა

ვაშლი 3 ც.

კვერცხი 1 ც.

შაქარი 1 ჩ.კ.

გამაფხვიერებელი 10 გ.

დარიჩინი 0.5 ჩ.კ.

ქიშმიში 50 გ.

ნიგოზი 80 გ.

მომზადება:

დავიწყოთ ტორტის მომზადება ფენებით. ჩაყარეთ შვრიის დიდი ფანტელები თასში და დაასხით რძე ოთახის ტემპერატურაის. დატოვე ისინი 20 წუთის განმავლობაში. ამ დროს ხაჭო იოგურტთან ერთად ათქვიფეთ ბლენდერში დანამატების გარეშე.

გარეცხეთ და გასუფთავეთ ვაშლები. რბილობი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. როდესაც მარცვლეული მთლიანად დარბილდება, ვაშლი დაამატეთ თასში. ასევე ათქვიფეთ ინგრედიენტები ბლენდერით ერთგვაროვნებამდე.

შემდეგ ამ ნარევს დაუმატეთ კვერცხი, შაქარი, გამაფხვიერებელი და დარიჩინი. ურიეთ სანამ გახდება გლუვი და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი. ამასობაში ქიშმიში გარეცხეთ და დაასხით მდუღარე წყალი. ნიგოზი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და გააშრეთ მშრალ ტაფაზე.

ნამცხვრებს ვაცხობთ. კარგად გახურებულ ტაფაში ჩაასხით ცოტაოდენი ზეთი და დაასხით ჭიქა შვრიის ცომი. გააბრტყელეთ  და შეწვით 3 წუთის განმავლობაში ორივე მხრიდან. ამ რაოდენობის ცომიდან მივიღე 5 ნამცხვარი.

ტორტის ფორმირება. ნამცხვარი დადეთ თეფშზე, წაუსვით ხაჭოს ნარევი, მოაყარეთ ქიშმიში. მასზე მოათავსეთ ნამცხვრის მეორე ფენა. გაიმეორეთ პროცედურა, სანამ არ ამოიწურება შვრიის ნამცხვრები.


ახლა საქმე ცოტა რჩება. გირჩევთ ნამცხვრის ზედა ქერქსა და კიდეებს დარჩენილი ხაჭოს მასა წავუსვათ და მოვაყაროთ ნიგოზი. მზა დესერტი შედგით მაცივარში 2 საათით, რომ გაიჟღინთოს. შემდეგ დაჭერით ნაჭრებად და მიიტანეთ  მაგიდასთან. თქვენი თაყვანისმცემლები აღფრთოვანებული იქნებიან ჩაის ასეთი გემრიელი და დაბალკალორიული დანამატით!

Related Articles