ეს უკვე მეორე წელია, რაც ჩემი მეგობრები ცდილობენ ჩემგან რეცეპტის გაგებას. ჯერ არ ვაღიარებ, ინგრედიენტების ფურცელს ბალიშის ქვეშ ვინახავ.

by ekaterine

რომელი იტალიური დელიკატესი შეგიძლიათ გააკეთოთ ჩვეულებრივი ხაჭოსგან?

ეს იტალიური  ნამცხვრები აღიარებულია, როგორც ერთ-ერთი უგემრიელესი  დესერტი მთელ მსოფლიოში.

ტრადიციის მიხედვით, მათ ჩვეულებრივ სპეციალური რიკოტა ყველით ამზადებენ. თუმცა, თანამედროვე სამრეწველო საკონდიტრო მწარმოებლებმა სულ უფრო და უფრო დაიწყეს ამ ყველის შეცვლა ჩვეულებრივი ხაჭოთი, რადგან ის უფრო ხელმისაწვდომად ითვლება.

დიდი ხნის განმავლობაში სოფიონის რეცეპტი საიდუმლოდ ინახებოდა. მაგრამ ახლა ყველას შეუძლია ამ დესერტის გამოცხობა. და თუ თქვენ ერთ-ერთი მათგანი ხართ,  მზად ვარ გაგიზიაროთ ამ საოცარი ნამცხვრების მომზადების დეტალური ინსტრუქციები.

ცომის ინგრედიენტები

1 კვერცხი

40 გრ შაქარი

150 გრ ფქვილი

25 გრ კარაქი

1 ს.კ. ლიმონის ცედრა

ინგრედიენტები კრემისთვის

200 გრ ხაჭო

50 გრ შაქარი

1 კვერცხი

1 გ ვანილინი

მომზადება

პირველ რიგში აიღეთ ღრმა თასი და შეურიეთ შაქარი ლიმონის ცედრასა და კვერცხთან ერთად.
ყველაფერი კარგად აურიეთ, სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება. ამის შემდეგ თასში დაუმატეთ წინასწარ გამდნარი და გაგრილებული კარაქი.

შემდეგ დაამატეთ გაცრილი ფქვილი მიღებულ ნარევში და მოზილეთ რბილი, მოქნილი ცომი.
შემდეგ მზა ცომი შეფუთეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 15–20 წუთით, ცოტა ხანი უნდა დაისვენოს მაცივარში. სხვათა შორის, იმისათვის, რომ ეს დრო უშედეგოდ არ დაკარგოთ, შეგიძლიათ დაუყოვნებლივ დაიწყოთ შიგთავსის მომზადება.

საჭირო დროის გასვლის შემდეგ ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან და გაყავით 6 თანაბარ ნაწილად. შემდეგ კი თითოეული ნაწილიდან ვქმნით ბურთულას და ვახვევთ პატარა ბრტყელ კვადრატად. შემდეგ ფრთხილად მოათავსეთ თითოეული კვადრატი მომზადებულ მაფინის ფორმებში.

ახლა დავუბრუნდეთ შევსების თემას. ჯერ ხაჭო უნდა გახეხოთ საცერში ისე, რომ გლუვი და ერთგვაროვანი გახდეს. შემდეგ ხაჭო შეურიეთ შაქარს, კვერცხის გულს და ვანილს ერთგვაროვან მასამდე.
ყურადღება! კვერცხის ცილა ცალკე ავთქვიფოთ მიქსერით სქელ ქაფად. და მხოლოდ ამის შემდეგ ფრთხილად შეურიეთ ცილოვანი მასა კრემში.

შემდეგ, მზა ხაჭოს კრემი მოათავსეთ ცომით გაფორმებულ ფორმებში და ცომის გადახურული კიდეები შემოახვიეთ თითოეული ნამცხვრის შიგნით.
დელიკატური შიგთავსის დაწვის თავიდან ასაცილებლად, ნაჭრებს ღუმელში შედგომამდე აუცილებლად დააფარეთ ფოლგა.

ბოლოს რჩება მხოლოდ ღუმელის გაცხელება 180 გრადუსზე და მასში ნამცხვრების გამოცხობა 30–35 წუთის განმავლობაში.

სურვილისამებრ, სოფიონი შეიძლება მორთოთ შაქრის ფხვნილით ან შოკოლადის ქაფით. ეს ნამცხვრებს კიდევ უფრო გემრიელს გახდის!

ასეთი გემრიელი დესერტი არავის დატოვებს გულგრილს. ხაჭოს ტკბილეულის მოყვარულები მას განსაკუთრებით დააფასებენ.

ვიმედოვნებთ, რომ თქვენც მოგეწონებათ. გემრიელად მიირთვით!

 

Related Articles