ყველაზე მეტად ეს ვარიანტი მიყვარს. სახლი მაშინვე ივსება დამათრობელი არომატით.

by ekaterine

ნამცხვრები ხორცსაკეპ მანქანაში: მომზადების საიდუმლოებები და რეცეპტები

ოჯახური ჩაის წვეულებისთვის ხელნაკეთი დელიკატესების მომზადების უმარტივესი რეცეპტი არის ფუნთუშები ხორცსაკეპ მანქანაში. რა თქმა უნდა, ბევრს ახსოვს იგი შორეული ბავშვობიდან. მას აცხობდნენ არა მარტო სახლში, არამედ სკოლებშიც შრომის გაკვეთილებზე. ასეთი უნიკალური რეცეპტი, როგორც მაშველი, გამოადგება ცხობის მოყვარულებს ყველა შემთხვევაში.

ადრე ტკბილეულის ისეთი სიუხვე არ იყო, როგორიც ახლაა. ამიტომ, ხალხი ცდილობდა რაიმე საინტერესო მოემზადებინა ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებიდან. ორცხობილა ხორცსაკეპ მანქანაში არის ბრწყინვალე გამოგონება, რომლის წყალობითაც შეგიძლიათ მნიშვნელოვნად შეამციროთ დრო, რომელიც სჭირდება ხელნაკეთი ტკბილეულის ფორმირებას. ბავშვებსაც კი შეუძლიათ ადვილად გაუმკლავდნენ ამ ამოცანას. ამ პროცესში მთავარია სწორი ცომის მომზადება.

პროდუქტის შერჩევის მახასიათებლები

ყველამ ვიცით, რომ პროდუქციის ხარისხი გავლენას ახდენს საბოლოო შედეგზე. ამიტომ ფუნთუშების დასამზადებლად ინგრედიენტების არჩევისას განსაკუთრებული ყურადღება მიაქციეთ ფქვილს. იმისათვის, რომ თქვენი ხელნაკეთი დელიკატესი ფხვიერი და გემრიელი იყოს, გამოიყენეთ ახალი პირველი კლასის ხორბლის ფქვილი. თუ შესაძლებელია, შეიძინეთ სახლის კვერცხი ამ ნამცხვრებისთვის.  ცომი ბლანტი გახდება, ფუნთუშები კი ლამაზ ელფერს მიიღებენ.

ნამცხვრის რეცეპტი

ინგრედიენტები

3 კვერცხი

250 გრ კარაქი

1 ჭიქა შაქარი

0,5 ჩ.კ. სოდა

ვანილინი გემოვნებით

3 ჭიქა ფქვილი

მომზადება

კვერცხები ათქვიფეთ შაქართან ერთად, დაუმატეთ დარბილებული კარაქი, სოდა, ვანილი და ფქვილი. მოზილეთ ფქვილი ნელ-ნელა ყველა მხრიდან, სანამ არ მიიღებთ მკვრივ ცომს.

ცომი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მიღებული ზოლები მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხვეთ  წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსამდე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.

თუ გსურთ ხორცსაკეპ მანქანაში ნამცხვრები უფრო რბილი და ნაზი იყოს, შეეცადეთ შეცვალოთ შაქარი შაქრის ფხვნილით. თუ იყენებთ მხოლოდ კვერცხის გულებს, საბოლოო შედეგი უფრო ფხვიერი იქნება.

რა შეგიძლიათ დაამატოთ ფუნთუშებს ხორცსაკეპ მანქანაში?

როგორც ხედავთ, ფუნთუშების მომზადება ხორცსაკეპ მანქანაში ძალიან მარტივია.  მოდით შევხედოთ რეცეპტის შესაძლო ვარიაციებს. ცომი ხომ შეიძლება მაიონეზის, ხაჭოს საფუძველზეც მოამზადოთ და შოკოლადი, ფორთოხლის ცედრა, ჩირი და ყაყაჩოს თესლიც დაუმატოთ. აირჩიეთ ნებისმიერი რეცეპტი ან შექმენით თქვენი საკუთარი კლასიკური რეცეპტის მიხედვით.

მაიონეზი

გახეხეთ 200 გრ დარბილებული კარაქი ჭიქა შაქრით გათეთრებამდე. შემდეგ დაამატეთ რამდენიმე ათქვეფილი კვერცხი. დაამატეთ სუფრის კოვზი მაიონეზი, ჩაის კოვზი სოდა და ამდენივე ძმარი, დაამატეთ სამი ჭიქა ფქვილი. თუ სასურველია, ცომს დაამატეთ თქვენი საყვარელი სანელებლები, როგორიცაა დარიჩინი ან ვანილი.

შოკოლადი

ათქვიფეთ ორი კვერცხი 200 გრ შაქართან ერთად. დაუმატეთ 250 გრ დარბილებული კარაქი, ვანილი, ცოტა მარილი, ოთხი ჭიქა ფქვილი. მოზილეთ ცომი. შემდეგ დაჭერით შავი შოკოლადი და დაუმატეთ ცომს.

Ხაჭო

მაიონეზზე დაფუძნებული ცომი ძალიან ფხვიერი გამოდის. ათქვიფეთ ორი კვერცხი ჭიქა შაქართან ერთად. დაუმატეთ 200 გრ ხაჭო და კარაქი, ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი, ცოტა მარილი, ვანილინი და ორნახევარი ჭიქა ფქვილი. თუ ცომი საკმარისად მკვრივი არ არის, დაამატეთ მეტი ფქვილი.

 

ფორთოხლის ცედრა

სამი სუფრის კოვზი შაქარი შეურიეთ კვერცხს, დაუმატეთ ცოტა მარილი და სოდა, ოთხი სუფრის კოვზი კარაქი და ერთი ფორთოხლის ცედრა. შემდეგ დაამატეთ ერთი და ნახევარი ჭიქა და კარგად მოზილეთ ცომი.

მშრალი ხილი

გახეხეთ ერთი მუჭა ჩირი. 200 გრ დარბილებული კარაქი შეურიეთ ჭიქა შაქარს. დაამატეთ რამდენიმე კვერცხი, ცოტა სოდა. დაამატეთ გამხმარი გარგარი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ სამი ჭიქა ფქვილი და მოამზადეთ ცომი.

ყაყაჩო

ათქვიფეთ რამდენიმე კვერცხი 100 გრ შაქართან ერთად. დაუმატეთ ვანილინი, მარილი, 100 გრ კარაქი და ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი. დაუმატეთ ორნახევარი ჭიქა ფქვილი. ცომი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, მოამზადეთ ფუნთუშები, მოაყარეთ ყაყაჩოს თესლი და გამოაცხვეთ.

მოამზადეთ ეს ფუნთუშები ხორცსაკეპ მანქანაში და, ისევე როგორც ბავშვობაში, მიირთვით ოჯახთან ერთად ფინჯან არომატულ კაკაოს, ჩაის ან ყავაზე.

Related Articles