ბავშვობიდან მოყოლებული საკვები ყოველთვის აცოცხლებს მოგონებებს. როგორც ჩანს, სასკოლო ცომეულზე გემრიელი არაფერია მსოფლიოში! ახლაც მახსოვს სურნელოვანი და ცხელი ნამცხვრები არაჟნით, რისთვისაც სკოლის მოსწავლეების რიგი იყო. ახლა მე რეგულარულად ვაცხობ მათ სახლში!
ეს არაქისის ნამცხვრები ყველა დესერტს მეორე ადგილზე დააყენებს. ოქროს რეცეპტმა ნოსტალგია გააღვიძა, ნახეთ როგორ უნდა მოამზადოს ისინი. რეცეპტი ძალიან მარტივია: არ არის საჭირო საფუარი ან გამაფხვიერებელი. ზოგადად, ცომთან მუშაობა არანაირ სირთულეს არ შეგიქმნით.
როგორ მოვამზადოთ ნამცხვრები არაჟნით ლილია ცვიტისგან
ეს ნამცხვრები არაქისთან ერთად, ისევე როგორც ბავშვობაში, შეგიძლიათ მოამზადოთ არა მხოლოდ კარაქით, არამედ მარგარინით. აირჩიეთ პროდუქტი, რომელიც გაქვთ მაცივარში და გააცხელეთ ღუმელი!
ინგრედიენტები
კარაქი 100 გრ
არაჟანი 100 გრ
კვერცხი 3 ც.
სოდა 1 ს.კ
ძმარი 1 ს.კ.
შაქარი 130გრ
ვანილის შაქარი 8გრ
ხორბლის ფქვილი 470გრ
არაქისი 150გრ
მომზადება
რბილი კარაქი, არაჟანი, შაქარი, ვანილის შაქარი და 2 კვერცხი ერთმანეთში აურიეთ. ბოლოს დავამატოთ ძმრით გაფუებული სოდა.
გავცრათ 450 გრ ფქვილი და მოვზილოთ ელასტიური ცომი.
სამუშაო ზედაპირზე მოვაყაროთ ფქვილი და გავაბრტყელოთ ცომი 1,5სმ სისქეზე. დაჭერით ნამცხვრები ფორმით და წაუსვით ფუნჯით დარჩენილი კვერცხი.
მოაყარეთ არაქისი იმ მხარეს, რომელიც დაფარულია კვერცხით. მოათავსეთ ისინი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე, გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.
არსებობს პატარა ხრიკი, რომელიც საშუალებას მისცემს არაქისს ცომს კარგად დაეკრას. სანამ ნამცხვრებს ღუმელში მოათავსებთ, მსუბუქად გააბრტყელეთ ხელის გულის დაჭერით. რბილი ნამცხვრები არაჟნით მოეწონება მთელ ოჯახს: როგორც უფროს, ისე ახალგაზრდა თაობას. მართალია რეცეპტი მარტივია, მაგრამ გამოდის ძალიან სურნელოვანი და ნაზი. მიირთვით გემრიელად ჩაისთან!