კიტრის სწრაფი კერძი ხორცისა და კარტოფილისთვის. მოუთმენლად ველოდები როდის დამწიფდება ჩემი, მაგრამ ახლა მე ვამზადებ მაღაზიებიდან. 🥒🥒

by ekaterine

ხრაშუნა ქილაში დამარილებული კიტრი ერთ ღამეში

ზაფხულში განსაკუთრებით მიყვარს ახალი ბოსტნეული და ხილი. სათბურის კიტრი, თუმცა პომიდორზე უკეთესია, რომელსაც დამახასიათებელი არომატიც კი არ აქვს, მაინც ბაღიდან ახლახან მოკრეფილს ვერ შეედრება. და პირველი, რისი გაკეთებაც გსურთ მათგან, არის ქილაში ხრაშუნა დამარილებული კიტრის მომზადება. რატომ ქილაში? იმიტომ, რომ უფრო ადვილია მათი დამალვა მაცივარში.

ამ რეცეპტის თავისებურება ის არის, რომ კიტრის დამწნილება მხოლოდ ერთ ღამეში ხდება. ცხარე მარილწყლის წყალობით ისინი ზომიერად ცხარე და ძალიან სურნელოვანია. ინგრედიენტების მითითებული რაოდენობით ვიღებ ორ ლიტრიან ქილებს. მე იშვიათად ვამზადებ, რადგან საღამოს ყოველთვის შეგიძლიათ ახალი პარტია მოამზადოთ.

როგორ მოვამზადოთ ხრაშუნა მსუბუქად დამარილებული კიტრი

კიტრი უმჯობესია აირჩიოს მცირე ზომის. ხრაშუნა რომ გამოვიდეს, ჯერ ცივ წყალში 2-3 საათით უნდა გააჩეროთ. ზაფხულში ვიყენებ ახალ კამას, ზამთარში კი ხმელს. ყურადღება მიაქციეთ მარილს. ის ქვისგან უნდა იყოს დამზადებული.

ინგრედიენტები

კიტრი 1 კგ

წყალი 1 ლ

მარილი 1,5 ს.კ.

შაქარი 1 ს.კ.

მდოგვის ფხვნილი 1 ს.კ.

პილპილი 10 ც

კამა 100 გ

ნიორი 1 ც

დაფნის ფოთოლი 4 ც

ძმარი 2 ს.კ.

მომზადება

გარეცხილ და წყალში გაჟღენთილ კიტრს ორივე ბოლო მოაჭერით. კამა დავჭრათ 4-5 ნაწილად. ნიორი დავჭრათ ნაჭრებად.

კამა და ნივრის ნახევარი ჩაალაგეთ სუფთა, მშრალ ქილებში. შემდეგ მოათავსეთ რამდენიმე კიტრი კონტეინერში ვერტიკალურად და მჭიდროდ დააწყვეთ ერთმანეთზე.

ქილაში დაამატეთ დაფნის ფოთოლი და წიწაკა, დარჩენილი კამა და ნიორი. ქილაში ზემოდან დაალაგეთ პატარა ზომის კიტრები.

წყალში შეურიეთ მარილი და შაქარი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუყოვნებლივ გადმოდგით ცეცხლიდან. კრისტალები მთლიანად უნდა დაიშალოს. ჩაასხით ძმარი და დაუმატეთ მდოგვი, კარგად აურიეთ. ეს არის კიტრის მარინადი.

ქილებში ჩაასხით მდუღარე მარილწყალი, მჭიდროდ დაახურეთ სახურავები და დატოვეთ თბილ ქსოვილში გახვეული მთელი ღამის განმავლობაში დასამარინადებლად.

Related Articles